DRUGA POBJEDA ZA HRVATSKU NA SVJETSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORA U LA NUCIJI! Sjajni Anthony Mirković dominirao protiv Bugarina Sidorova, Fabijan Tomkić nesretno ispao podijeljenom odlukom od prvog favorita Kubanca

DRUGA POBJEDA ZA HRVATSKU NA SVJETSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORA U LA NUCIJI! Sjajni Anthony Mirković dominirao protiv Bugarina Sidorova, Fabijan Tomkić nesretno ispao podijeljenom odlukom od prvog favorita Kubanca

Mladi Puljanin Anthony Mirković u 1/16 finala poluteške kategorije do 80 kg na SP-u u španjolskoj La Nuciji jednoglasnom je odlukom 5:0 pobijedio Bugarina Božidara Siderova!

Košarkaški visoki, elegantni Mirković na distanci je zadržao čvrstog, agresivnog Bugarina i potpuno zasluženo plasirao su u osminu finala među 16 najboljih na Svjetskom prvenstvu!

Anthony je dobio sve tri runde, prvu podijeljenu sa 3:2, a u druge dvije je apsolutno dominirao i dobio jednoglasno sa 5:0, kombinacijama direkata izbacio iz takta Siderova i na kraju sigurno trijumfirao sa čistih 5:0!

Bugarin je pokušao probiti gard i Mirkovićevu distancu nasrtajima i ulascima u klinč, u drugoj rundi kažnjen je i javnom opomenom, a redovito bi naletio na jake Mirkovićeve serije direkata!

BRAVO ZA ANTHONYJA I NJEGOVOG TRENERA MORISA TANKOVIĆA U PULI KOJI GA JE PRIPREMIO ZA SVJETSKO PRVENSTVO, KAO I ZA NAŠ STRUČNI STOŽER KOJI GA JE VODIO U LA NUCIJI!

Mirković je upisao drugu pobjedu za Hrvatsku na SP-u u La Nuciji, prije njega se u 1/8 finala plasirao Gabriel Debanić u kategoriji do 75 kg!

Mladi reprezentativac iz BK Nokauta Fabijan Tomkić u kategoriji do 67 kg nije uspio proći u 1/8 finala Svjetskog prvenstva – podijeljenom odlukom sudaca 4:1 izgubio je od prvog favorita Kubanca Daniela Forcadesa u potpuno ravnopravnom meču!

Prve dvije izjednačene runde suci su bodovali s po 3:2 u korist favoriziranog Kubanca, a viši i dužih ruku Tomkić s distance je odlično kontrolirao Forcadesa i precizno i pravodobno birao trenutak za plasiranje udaraca.

Kubanac je pokušao žestoko napasti u drugoj rundi, no Tomkić se odlično kretao, njegov kontragard činio se nerješivim za Kubanca, ali prednost u bodovanju kod sudaca ponovo je dobio brzi i tehnički kvalitetni Forcades.

Sve čestitke Fabijanu Tomkiću i njegovu treneru Yousefu Hasanu, Fabijan je odradio vrhunski meč protiv prvog favorita za najviše postolje i borio se maksimalno do kraja.

Šteta što je ždrijeb odveo Tomkića već u prvom kolu na Kubanca, jer Fabijan je izgledao vrhunski spreman, odlično se kretao i borio i meč je lako mogao otići na njegovu stranu.

U petak, 18. studenoga 2022. u 1/16 finala boksaju Ante Ivan Gregurić (do 60 kg) i Leon Buzik (do 71 kg)!

Najnovije vijesti

Pretraživanje