Djevojke okončale nastup u Turskoj

Anamarija Čvrk već se u prvom kolu međunarodnog turnira Ahmet Comert u istanbulu oprostila od nastupa u kategoriji do 54 kg. Bolja od nje bila je iskusnija Talijanka De Laurenti.

Hrvatska predstavnica pokazala je solidan boks koji joj je omogućio da na ringu ostane sve tri rudne. Talentirana Sara Beram pak u kategoriji do 60 kg od turnira se oprostila nakon izlaska na ring s Ruskinjiom NatalijeShadrinove. Iako su hrvatske boksačice rano završile nastup u Istanbulu izborniku Josipu Cerovcu kao i hrvatskim boksačicama to je bila dobra prilika da vide kakva im je trenutna forma i što se još mora doraditi u sklopu priprema za Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će se za dva mjeseca održati u Indiji.

A evo kako je borbe vidio trener Kristijan Kos:

– Anamarija je za kategoriju do 54 kg za suparnicu imala jako visoku Talijanku.Nakon odlično odboksane prve runde borba se rasplela u korist Talijanke koja je maksimalno iskoristila visinu i duže ruke. Cvrk fale ovakve borbe i za nju je to ogromno medjunarodno iskustvo.Ona
još mlada.Najvažnije je to da ona voli trenirati i učiti.Rezultat će doći.
Sara je boksala s Ruskinjom koja u kategoriji do 60kg ima ogromno iskustvo.Znali smo nažalost da ako želimo pobjedu na ringu Sara mora biti duplo bolja da bi suci to”primjetili”.U prvoj rundi boksajuči s distance Sara je dobro ušla u meč.Kako je krenulo bodovanje morali smo krenuti s fajterskim boksom.Ruskinja se uglavnom zabijala u Saru koja je odlukom sudaca i dobila opomenu koja je bila i prevaga. Ali ta veza Rusa i sudaca je znana. Ali idemo dalje.Cure su pokazale da mogu i to nas veseli.