DESET HRVATSKIH ADUTA ZA SVJETSKO PRVENSTVO Naši najbolji boksači otputovali u Beograd i u nedjelju će u ždrijebu saznati imena suparnika!

DESET HRVATSKIH ADUTA ZA SVJETSKO PRVENSTVO Naši najbolji boksači otputovali u Beograd i u nedjelju će u ždrijebu saznati imena suparnika!

Hrvatska boksačka reprezentacija otputovala je u subotu, 23. listopada 2021. na Svjetsko prvenstvo u Beograd. Prije polaska svi su morali obaviti detaljna testiranja u Zavodu za javno zdravstvo, a u uredu Hrvatskog boksačkog saveza zadužili su i novu opremu i dresove za nastup među svjetskom elitom.

Hrvatske boje na najspektakularnijem Svjetskom prvenstvu dosad, s rekordnim brojem sudionika i rekordnim nagradnim fondom od 2,7 milijuna dolara, predstavlja deset najboljih hrvatskih boksača.

Svi odreda, od najmlađih dvadesetogodišnjaka Diega Mamića i Gabrijela Veočića do najstarijih Damira Plantića (31) i Mattea Komadine (27) u opuštenom i optimističnom raspoloženju krenuli su na poprište Svjetskog prvenstva, puni samopouzdanja i vjere u svoje sposobnosti, svjesni da će morati biti u svojim najboljim izdanjima da bi ostvarili ono što svi priželjkujemo – visok plasman i borbe za medalje.

Za Svjetsko prvenstvo dugo su se pripremali i sve podredili tome, a neki otkazali i svoja radna mjesta da bi se u potpunosti posvetili treninzima i boksu. Pogotovo će mečevi u Beogradu biti veliki izazov za iskusne Mattea Komadinu i Damira Plantića, naše povratnike na najveću scenu nakon trogodišnje, odnosno dvogodišnje stanke, koji već imaju iskustva sa svjetskih prvenstava.

Koliko je zahtjevno konkurirati za medalju među najboljim svjetskim boksačima, dovoljno govore brojke iz povijesti – Hrvatska je od osamostaljenja osvojila samo dvije svjetske medalje – Filip Palić 2001. godine (bronca u lakoj kategoriji) i Marijo Šivolija (srebro u poluteškoj kategoriji 2005. godini).

Prije njih, od hrvatskih boksača u dresu SFRJ odličja su osvajali Mate Parlov (zlato u poluteškoj na 1. Svjetskom prvenstvu 1974. godine u Havani), te Pero Tadić (1982.) i Damir Škaro (1986. godine) bronce u poluteškoj kategoriji.

Tradicija govori da su Hrvati najviše uspjeha imali u poluteškoj kategoriji, a i u Beogradu ćemo imati jakog aduta u kategoriji do 80 kg – našeg olimpijca Luku Plantića koji nakon OI u Tokiju na Svjetskom prvenstvu najavljuje otvoreni juriš do kraja!

Isto tako najsjajnije odličje kao cilj postavili su naši asovi u teškoj i superteškoj kategoriji, Toni Filipi i Marko Milun koji su, kao i Damir Plantić (sada u novoj međuteškoj kategoriji), osvajali seniorske europske medalje!

U nedjelju, 24. listopada popodne saznat će suparnike u ždrijebu po kategorijama, a borbe na Svjetskom prvenstvu počinju u ponedjeljak, 25. listopada.

Želimo im svu sreću u ždrijebu i u borbama u kojima će se predstaviti pred očima cijelog boksačkog svijeta! I vjerujemo da će Hrvatska u Beogradu povećati svoju kolekciju svjetskih medalja!

HRVATSKA REPREZENTACIJA NA SVJETSKOM PRVENSTVU U BEOGRADU 2021:

do 57 kg Filip Kolak (BK Coloseum Zagreb)

do 60 kg Diego Mamić (BK Pula)

do 63,5 kg Matteo Komadina (BK Rijeka)

do 67 kg  Antonio Tkalčić (BK David Koprivnica)

do 71 kg Filip Kolar (BK Čakovec)

do 75 kg Gabrijel Veočić (BK Brod Sl. Brod)

do 80 kg Luka Plantić (BK Salona Solin)

do 86 kg Damir Plantić (BK Salona Solin)

do 92 kg Toni Filipi (BK Gladijator Zagreb)

+92 kg Marko Milun (BK Leonardo Zagreb)

Izbornik Kristijan Hodak

Treneri: Tomislav Bašić (BK Salona), Tomo Kadić (BK Gladijator), Leonardo Pijetraj (BK Leonardo) i Vanja Kostel (BK Čakovec).

Najnovije vijesti

Pretraživanje