DEA BOLANČA PRVA OD HRVATICA BOKSALA NA EP-u U-22 U POREČU Mlada pitbullovka hrabro se i bez respekta nosila s viceprvakinjom Europe, Finkinjom Vilmom Viitanen!

DEA BOLANČA PRVA OD HRVATICA BOKSALA NA EP-u U-22 U POREČU Mlada pitbullovka hrabro se i bez respekta nosila s viceprvakinjom Europe, Finkinjom Vilmom Viitanen!

U srijedu, 16. ožujka 2022., četvrtog dana borbi na Europskom prvenstvu za seniore i seniorke U-22 u Poreču počeo je ženski dio natjecanja.

Od tri hrvatske predstavnice na Europskom prvenstvu prva je nastupila u najbrojnijoj kategoriji do 57 kg Dea Bolanča iz splitskog Pit Bulla.

Mlada Splićanka završila je debitantski nastup na EP-u u osmini finala najzahtjevnije ženske kategorije.

Jednoglasnom odlukom sudaca izgubila je od daleko iskusnije protivnice s međunarodnom reputacijom, Finkinje Vilme Viitanen, viceprvakinje Europe lani na EP-u u Rosetu koja je nedavno i na najjačem europskom turniru Strandja memorijalu u Sofiji boksala u finalu.

Mlada pitbullovka Dea dala je maksimum, u sve tri runde hrabro se upuštala u razmjene s kvalitetnom Finkinjom, pa je prva runda završena i podijeljenom odlukom sudaca u korist Viitanen.

Srčana Dea izvukla je zadnji atom snage da bi pratila jaki ritam finske prvakinje. Morala je ići i preko svojih granica i mogućnosti, podnijela je teške serije Viitanen i bespoštedno uzvraćala.

Vilma Viitanen sigurno je najkvalitetnija boksačica s kojom se borila u dosadašnjoj karijeri.

Sve čestitke Dei i izborniku i treneru Anti Matasu iz splitskog Pit Bulla koji ju je podignuo na europsku razinu, a srčanom i hrabrom borbom pokazala je da pravi uspjesi na međunarodnoj sceni tek slijede.

U ženskoj konkurenciji za Hrvatsku će na EP-u u Poreču nastupiti Nikolina Ćaćić (52 kg) i Ana Stojanović (63 kg) u petak, 18. ožujka 2022!

U četvrtak, 17. ožujka 2022. na Europskom prvenstvu U-22 u osmini finala nastupit će trojica hrvatskih boksača: Patrik Licul (60 kg), Deni Alagić (63,5 kg) i superteškaš Josip Ćorić (+92 kg)!

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje