Danas troje naših na Europskom i Svjetskom prvenstvu

Hrvatski boksački reprezentativci danas imaju aktivnosti u polufinalu Europskog prvenstva za mlađe seniore u Bugarskoj te prvo kolo Svjetskog prvenstva za seniore u Rusiji. Dvoje medaljaša u Sofiji, Nikolina Ćaćić i Gabrijel Veočić tako će jurišati na sjajnije medalje, dok će planetarno prvenstvo seniora za Hrvatsku u Ekatarinburgu otvoriti Mladen Sobjeslavski.

U Bogarskoj smo odradili sjajan posao, a uz Veočića i Ćaćić iskazao se i mladi Dijego Mamić, koji je nažalost ostao bez medalje. Aktualna viceprvakinja Svijeta Nikolina Ćaćić ove je sezone otišla kategoriju niže, ali i tamo u 54 kg ostvaruje sjajne rezultate. Danas će oko 13 sati i 45 minuta boksati za finale sa Poljakinjom Ampulskom Karolina Dominikom, ovogodišnjom osvajačicom jakog međunarodnog turnira u Egeru. Vjerujemo da će i tu prepreku preskočiti te da će Nikolina boksati u finalu s boljom iz dvoboja Rumunjske i Irske.

Srednjaš Gabrijel Veočić, inače višestruki osvajač medalja s europskih prvenstava i ovdje je stigao do odličja. Gabi nije imao nimalo lak put, a posebno što je posljednja dva susreta boksao sa želučanom virozom. Ipak nakon pobjeda sa Englezom, Armencem i Velšaninom ide na Rusa Dzhambulata Bizhamova. Rus je aktualni svjetski prvak i najbolji boksač lanjskog Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, ali u velteru. Ove godine je promijenio kategoriju i sada će bolji iz njihovog dvoboja, koji je oko 18:45 sati po hrvatskom vremenu, ići na pobjednika drugog polufinala između Ukrajinca i Bugara.

Oba susreta su na A ringu u Sofiji, a iste možete pratiti uživo na linku:

Ring A: https://www.youtube.com/watch?v=oroTzas0TYE

Na Svjetskom će prvenstvu pak, svoj prvi susret imati Mladen Sobjeslavski u srednjoj kategoriji. Aktualni državni prvak ide na Dominikanca Euri Cadena, četvrtfinalista ovogodišnjih Pan-Američkih igara. Susret je popodne i možete ga pratiti na linku: