DAMIR PLANTIĆ NIJE PROŠAO OSMINU FINALA NA MEDITERANSKIM IGRAMA Stariji brat Plantić izgubio jednoglasno od iskusnog Egipćanina kojeg je svladao još 2015. godine

DAMIR PLANTIĆ NIJE PROŠAO OSMINU FINALA NA MEDITERANSKIM IGRAMA Stariji brat Plantić izgubio jednoglasno od iskusnog Egipćanina kojeg je svladao još 2015. godine

Damir Plantić (32), najiskusniji hrvatski predstavnik na Mediteranskim igrama izgubio je meč osmine finala u poluteškoj kategoriji do 81 kg od Egipćanina Abdelrahmana Abdelgawwada jednoglasnom odlukom sudaca 3:0.

Sva tri suca (Kosovo, Italija i Tunis) bodovali su sve tri runde u korist također iskusnog egipatskog reprezentativca Abdelgawwada (34).

Na starijem bratu Plantiću bio je primjetan nedostatak snage uzrokovan skidanjem kilograma uoči Mediteranskih igara (na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske i Europskom prvenstvu u Armeniji natjecao se u lakoteškoj kategoriji do 86 kg), kao i želučanim tegobama koje osjećaju svi naši boksački reprezentativci.

Damir Plantić, nekad osvajač brončane europske medalje (na EP-u 2017. godine), još 2015. godine pobjeđivao je istog egipatskog boksača, kojeg je na Olimpijskim igrama u Riju 2016. nadjačao i naš reprezentativac Hrvoje Sep.

Damir Plantić treći je naš predstavnik koji se oprostio od boksačkog turnira na Mediteranskim igrama u Oranu (Noa Ježek izgubio je od reprezentativca Alžira, a Petar Krešimir Knežević zbog težeg trovanja hranom nije mogao boksati protiv Talijana Cavallara).

U utorak, 28. lipnja 2022. za medalju u četvrtfinalu borit će se naša najbolja boksačica, europska doprvakinja U-22 i olimpijka Nikolina Ćaćić protiv odlične crnogorske prvakinje Bojane Gojković u kategoriji do 54 kg.

Nikolina Ćaćić prva je hrvatska boksačica u povijesti koja se natječe na Mediteranskim igrama, kao i lani na Olimpijskim igrama u Tokiju, pa premda i ona ima želučane tegobe vjeruje se da će biti spremna za meč četvrtfinala.

Meč Nikolina Ćaćić – Bojana Gojković na rasporedu je u utorak, 28. lipnja kao sedmi u popodnevnom programu i trebao bi početi oko 16.30 sati po hrvatskom vremenu.

Najnovije vijesti

Pretraživanje