Dalmacijski klubovi podržali inicijativu za BoxingOne

20150322_111620U Splitu je tijekom državnog prvenstva održan sastanak sa boksčkim klubovima iz Dalmacije, oko potecijalnog sudjelovanja u BoxingOne ligi.
Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak iznio je plan i program lige, iz kuta BK Sesvete koji se ove sezone plasirao u BoxingOne finale, i zbog kojeg se otvorila mogućnost da se u ligu uključi još jedan klub iz Lijepe naše.

Predstavnici klubova zaključili su kako je to hvale vrijedan projekt, te da sa podrškom Splitskog i Zadarskog boksačkog saveza isti može realizirati. Upravo kroz Predsjednika Ivana Matasa (SBS) i Peru Kneževića (ZBS) treba zaokružiti “Dalmacija team”. Prema dogovoru, klubovi bi se brinuli za svoje boksače sudionike natjecanja, a savezi bi uzajamno podnjeli teret organizacije. Obzirom da je to bio prvi, načelni sastanak, isti je prošao u odličnom tonu sa konstruktivnim prijedlozima te pozitivnim zaključcima. Vjeruje se kako će ova inicijativa zaživjeti u kratkom roku jer se prvo kolo lige očekuje u rujnu.