Cvetković u finalu Zlatne rukavice

Hrvatski reprezentativac u poluteškoj kategoriji Leo Cvetković, plasirao se u finale jubilarnog 60. izdanja beogradske “Zlatne rukavice”. Odlični Riječanin sjajnom je izvedbom u polufinalu sa Srbinom Filipom Stankovićem, zaslužio je svoje mjesto u velikoj završnici.

Leo je čvrsto odradio prve dvije runde te uvjerljivo poveo. Raskrvavio je i nos Srbinu, te je i sucima olakšao posao. Stanković se malo razbudio u trećoj rundi, ali ranija dominacija Cvetkovića donjela je Hrvatu jednoglasnu pobjedu na bodove. Sutra će on u finalu Kombank Arene u Beogradu boriti se sa Srbinom Sašom Milovcem.

Žal pak ostaje zbog Mattea Komadine (60 kg), koji je u odličnoj formi. Delničanin je hrabro i čvrsto krenuo u borbu za finale sa Lai Chu-Enom iz Kineskog Taipea, usprkos ozljedi šake i velikim žuljem na nozi. Uvrlo tijesnom meču prvu rundu suci su dali Laiju, dok je Komadina čisto dobio drugu. U uzbudljivoj trećoj rundi, suci su podijelili mišljenje te je nažalost na srtanu boksača iz Kineskog Taipea. Ipak mišljenja smo da je susret ipak trebao ići na Hrvatsku stranu.