Ćorić za odličje, za četvrtfinale se bori Lončarić, a četvorica se oprostili od SP-a

Ćorić za odličje, za četvrtfinale se bori Lončarić, a četvorica se oprostili od SP-a

Perspektivni Antonio Grabić, osvajač medalje na juniorskom EP-u, oprostio se od nastupa u srednjoj kategoriji (75 kg) na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u Kielcu. U šesnaestini finala izgubio je od Litavca Aleksandra Trofimčuka jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Sadašnji rezime nastupa šestorice hrvatskih boksača pod vodstvom izbornika Dražena Kuhara i trenera Nenada Mitrovića glasi da je borbu za medalju izborio Josip Ćorić u superteškoj kategoriji (+91 kg) nakon dvije pobjede prekidima, a u subotu, 17. travnja tu priliku će imati i Borna Lončarić u teškoj kategoriji (91 kg)
Uz Antonija Grabića, od natjecanja na SP-u, protiv vrlo jakih suparnika, jer u Kielcu su se okupili svi najperspektivniji boksači svijeta,  časno su se u premijernim nastupima oprostili Petar Knežević (69 kg), Denis Čerepinko (81 kg)  i Andi Idrizi (64 kg) kojima će stjecanje iskustva u takvoj konkurenciji na najvećoj sceni biti od neprocjenjive koristi u nastavku karijere.
Naš mladi prvak Grabić iz Dubrave pošteno se borio protiv vrlo kvalitetnog i čvrstog Litavca koji je nametnuo inicijativu u prvoj rundi.
Primorao je Grabića na korak unazad, brzo mu se približavao i puštao brze serije udaraca, no Grabić ga je uspijevao zadržati svojim dobrim kombinacijama. Suci su prvu rundu dodijelili Litavcu.
U drugoj rundi, Grabić je uspostavio potpunu ravnotežu, dobro kontrolirao nalete Litavca, pogađao ga jakim lijevim krošeima, povezivao kombinacije udaraca, a suci su opet rundu dodijelili litavskom predstavniku koji je stalno atakirao i pronalazio prostor za udarce iz bliske borbe.
Litavac Trofimčuk imao je energije i snage i za inicijativu u trećoj rundi i to je presudilo za jednoglasnu odluku sudaca.
U subotu, 17. travnja u osmini finala Borna Lončarić (BK David Koprivnica) borit će se protiv Indijca Vishala Gupte koji je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Bugarina Georgija Stoeva u prvom kolu.
Josip Ćorić u četvrtzavršnici, u nedjelju 18. travnja boksat će protiv odličnog Kubanca Fernanda Lopeza Arzole.

Najnovije vijesti

Pretraživanje