Čestitamo Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu VRO Oluja!

Čestitamo Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu VRO Oluja!

Hrvatski boksački savez svim svojim članicama, boksačicama i boksačima, sportašicama i sportašima, svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestita Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnicu VRO Oluja!

Tog se dana s posebnim poštovanjem i trajnom zahvalnošću prisjećamo svih hrvatskih branitelja koji su stali u obranu Hrvatske i izvojevali veličanstvenu pobjedu, među njima brojnih sportaša i naših boksača, te se s najdubljim pijetetom prisjećamo svih poginulih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, nestalih i umrlih, kao i svih stradalnika u Domovinskom ratu u kojem je hrvatski narod bio prisiljen uz velike žrtve braniti svoju slobodu i pravo na državu.

VRO Oluja je vječni podsjetnik svim naraštajima Hrvata da nam slobodna Republika Hrvatska nije dana ni poklonjena, nego velikom žrtvom i krvlju izborena.

Za san o slobodnoj, neovisnoj državi ginuli su najhrabriji hrvatski sinovi. Upućujemo molitve 241 poginulom i nestalom hrvatskom branitelju u VRO Oluja i prisjećamo se svih poginulih i nestalih na dugom putu do konačnog mira. Neka im je vječna slava i hvala!

Hrvatski narod za taj san pokazao je hrabrost, zajedništvo, odlučnost i snagu cijelom svijetu. Pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, oslobodili smo u VRO Oluja petinu do tada okupiranog hrvatskog teritorija i jasno poručili da hrvatski narod sam odlučuje o svojoj sudbini.

Naša zastava na vrhu kninske tvrđave označila je ostvarenje povijesnog sna hrvatskog naroda – slobodnu Hrvatsku!

Sretni smo što je će je danas, 26 godina poslije, na kninskoj tvrđavi ponosno podići rođena Kninjanka, mlada sportašica i olimpijska pobjednica Matea Jelić i što svi hrvatski boksači i sportaši medalje mogu ponosno osvajati pod svojom zastavom.

U ovoj godini s ponosom obilježavamo i 30 godina djelovanja Hrvatskog boksačkog saveza u suverenoj i slobodnoj državi, kao i veliki jubilej, 100 godina hrvatskog boksa – organiziranog bavljenja boksom u Hrvatskoj i osnutka Hrvatskog boksačkog saveza.

Sretan vam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!

Predsjednik HBS-a

Bono Bošnjak

Dopredsjednik HBS-a

General u miru Mladen Mikolčević

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje