ČESI GOSTI BK TORCIDE Zajednički sparinzi čeških i naših boksača na Poljudu

ČESI GOSTI BK TORCIDE Zajednički sparinzi čeških i naših boksača na Poljudu

U Boksačkom klubu Torcida Split održani su zajednički sparinzi selekcije Češke s našim boksačima u različitim dobnim i težinskim kategorijama.

Češka boksačka selekcija predvođena glavnim trenerom Daliborom Fröhlichom nalazi se na pripremama u Drveniku u Makarskom primorju i doveli su u Hrvatsku 40-tak boksača i boksačica koji se pripremaju za predstojeća međunarodna prvenstva i turnire.

U reprezentativnom i funkcionalnom prostoru BK Torcide na Poljudu, gdje im je domaćin bio glavni trener Dražen Burić sa svojim boksačima, u sjajnoj sportskoj atmosferi, u četvrtak, 26. kolovoza održano je 13 sparinga, a Česi su oduševljeni prijemom i uvjetima koji su im na raspolaganju za vrijeme boravka u Dalmaciji.

S naše strane s Česima su sparingirali splitski boksači: Marijan Vujev, Vladimir Sabljić, Niko Goreta, Luka Delić, Mateo Gabela, Josip Lovrić, Josip Marković, Tino Patrlj, Ivan Malenica, Filip Mimica i Ivan Lovrić kojima su se priključili mladi zadarski reprezentativac Petar Krešimir Knežević i Zagrepčanin Deni Alagić.

Domaćin češkoj selekciji je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, a sparinzima je nazočio i glavni tajnik HBS-a Marko Marović.

Predsjednik Bono Bošnjak je rekao:

“Počašćeni smo što su češki boksači naši gosti i dogovorili smo blisku suradnju između našeg i češkog saveza u sljedećem periodu. I sada smo planirali organizirati dva susreta na otvorenom na reprezentativnoj razini u Drveniku i Gradacu, no ne mogu biti održani zbog postojećih epidemioloških mjera. Za sljedeće ljeto dogovaramo tri međudržavna susreta u Makarskoj, Drveniku i Gradacu i vjerujemo da će se tada održati u puno povoljnijem ozračju bez covid mjera. To će biti na obostranu korist i zadovoljstvo, kao što su svima korisni i ovi zajednički treninzi, jer boksačima treba što više kvalitetnih sparinga”, rekao je Bošnjak.

Češka boksačka selekcija u Drveniku ostaje do ponedjeljka, 30. kolovoza, a moguće je da do kraja priprema budu organizirani još jedni zajednički sparinzi u BK Torcidi.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje