Čalić: Idemo meč po meč

calicTrener Hrvatske boksačke reprezentacije Dorijan Čalić ovih je dana u Venecueli izuzetno napet. Osobito nakon nemilih želučanih problema koje je naš teškaš Marko Čalić imao u Vargasu.

– Odboksao je samo na volju. Temperatura, proljev, iscrpili su ga samo dan prije meča i normalno da sam se uplšio – javio je iz Južne Amerike tata Čalić – Sada je odlično, ali prije meča nije baš bilo. Na vagi je imao samo 84 kilograma, pao je čak pet kila.

Ipak meč je Marko odnio u svoju korist kod sva tri suca. A upravo se njih trener Čalić plaši.

– Bitno je napraviti dominaciju. Ali mi smo tu na drugom kroaju svijeta i nije baš jednostavno. Vjerujem u najbolje, a idemo meč po meč. – nastavlja Dorijan – sutra se malo odmaramo. Imamo slobodan dan pa ćemo u grad. Organizacija je odlična i vojska nas čuva. Što se tiče polufinala, znamo i ovog protivnika domaćina Venecuelanca, a znamo i one sa druge plovine ždrijeba. Samo, ponavljam, prvo idemo po ovu pobjedu prekosutra.

O Venecuelancu Jose Alfonsu Flores Millan smo već pisali. Riječ je o WSB boksaču koji je na ovom turniru prvi nositelj. A drugi polufinalni par isto nije bezazlen. Castillo Torres Julio Cesar iz Ekvadora  (183 cm) boksač WSB-a sa skorom 6 pobjeda i dva poraza. Na zadnjim kvlifikacijama u Bakuu, bio je drugi nositelj i izgubio je u finalu od prvog nositelja Europskog prvaka Poljaka Jakubowskog. On boksa sa Manukian Gevorgom Ukraincem (184 cm) rođenom u Armeniji, Erevanu prije 23 godine. Lani je na Europskim igrama osvojio srebro, a Hrvati ga se sjećaju kao pobjednika polufinala sa Bepom Filipijem (TKO-i) kada je sudac zbog puknuća arkade iz prošle borbe Bepu zaustavio meč. Manukian je Finale EI izubio od Azerbejđanca Abdullayeva. Lani je Bio 2. na turniru Stranđa u Bugarskoj, gdje je izgubio od Uzbekistanca Tulaganova. Spomenimo da je 2011. bio kao mlađi senior viceprvak Europe izgubivši u finalu of Rusa. U WSB-u ima samo jedan meč, koji je pobijedio. Želimo mu da i na ovom turniru osvoji broncu, a da je u finalu sa Čalićem.