Čak pet medalja sa finala u Debrecenu za reprezentaciju Hrvatske

U subotu, 10.2.2018., održano je finale 62. Memorijalnog turnira Istvan Boscskai u Debrecenu gdje je hrvatska boksačka reprezentacija od samog početka sjajnim mečevima došla do finalnog natjecanja. U subotu, 10.2.2018., održano je finale 62. Memorijalnog turnira Istvan Boscskai u Debrecenu gdje je hrvatska boksačka reprezentacija od samog početka sjajnim mečevima došla do finalnog natjecanja. 

Ovaj međunarodni turnir sa značajnom tradicijom organizira Mađarski boksački savez za muške i ženske seniore. Prvi put je održan 1956g., a danas je jedan od prestižnijih boksačkih događaja na kontinentu.

Na turniru je sudjelovalo čak 153 boksača iz 23 zemlje sa tri kontitenta, među kojima i zemlje koje dolaze na natjecanje sa pravim šampionima – sa olimpijskim, svjetskim i državnim prvacima. Mađarska, kao zemlja domaćin, ima barem po tri boksača u svakoj kategoriji.

Naša reprezentacija je od samog početka natjecanja nizala pobjede te su tako svi boksači i boksačice došli do finala.

Seniorka Sara Beram, u kategoriji do 60kg, osigurala je srebrnu medalju u borbi protiv Donjete Sadiku sa Kosova, dok je muški dio reprezentacije donio čak tri brončane medalje u borbama protiv domaćih mađarskih boksača: Leo Cvetković u kategoriji 81kg protiv Lukacsy Bencea, Pratljačić Luka 91kg pobijedio je Hamori Adama a Milun Marko u kategoriji 91+ još jednog mađara – Berki Karolyja.

Erik Pijetraj u kategoriji do 64kg pobijedio je talijana Jozia Francesca i tako donio reprezentaciji još jednu broncu..

Još jednom je naša reprezentacija svojim trudom učinila Savez i domovinu ponosnim na ovako sjajan nastup te im od srca čestitamo!