Čačić, Grabić i Ježek osigurali medalje u Mađarskoj

Hrvatski boksački reprezentativci odradili su dug i naporan dan u mađarskom Egeru. Nakon gotovo 100 borbi drugog dana Bornemissza Gergely Memorijala dobili smo četiri polufinalista.  Isto možemo reći je velik uspjeh na turniru na kojem je rekordnih gotovo 300 boraca i borkinja.

Kroz borbe u ringu, svoje mjesto u borbi za finale izborili su Junior Antonio Grabić (do 70 kg), mlađi senior Noa Ježek u 69 kg te mlađa seniorka Nikolina Čačić (57 kg) . Josip Biletić je svoje polufinale superteške osigurao jučer.

Dan je pobjedom otvorila Čačić koja je ekspresno u manje od 30 sekundi pobijedila prekidom Mađaricu Nemeth. Nastavilo se porazom diskvalifikacijom. Junior Alen Ahmetović u kategoriji do 63 kilograma, nije uspio pronaći rješenje protiv jakog Rusa Dimitri Zahirova. Branio se solidno, ali zbog spuštanja glave sudac ga je u trećoj rundi diskvalificirao trećom javnom opomenom.  Zatim su juniorske poraze  na bodove zaredali Erik Vlahović u 60 kg od Mađara Shutza, te Andrej Vrdoljak u +80 sa Mađarom Jonasom. Raspoloženje je podigao posljednji junior Antonio Grabić koji je odličnim boksom prisilio mađarskog trenera da prekine borbu sa domaćinom Szonijem.

Kod mlađih seniora solidno jeodradio posao Josip Petrović (64 kg) ali nedovoljno za pobjedu sa Mađarom Szotakom.

Noa Ježek je u velteru oduševio. Presingom od početka susreta dominacijom u prvoj i drugoj rundi, jakim aperkatima po jetri Mađara Szonija. U trećoj je pustio domaćina da diše, ali uz kontrolu došao do jednoglasne pobjede 5:0 na bodove.

Sutra su na resporedu polufinala, koja počinju od 14 sati. Susrete možete pratiti uživo na facebook linku Mađarskog boksačkog saveza: https://www.facebook.com/okolvivoszovetseg/

Kod mlađih seniora Nikolina Čačić za finale boksa sa Mađaricom Sipos Hajni, Noa Ježek sa Kazakhstancem Yermakhanom, te Josip Biletić sa Talijanom Mondinom.  Jedini preostali junior Antonio Grabić ide na Rusa Dadaeva.