Burić: Torcida će ići na pobjedu!

torcidalogoOvog tjedna i službeno je učlanjen novi boksački klub iz splita u pridruženo članstvo Hrvatskog boksačkog saveza. Boksački klub “Torcida” Split tko je spreman za registraciju natjecatelja, kojih prema riječima Predsjednika Držena Burića, neće nedostajati.

– Spremamo se za iduću sezonu i nastupit ćemo sigurno na državnom prvenstvu. Ail, nije nam samo cilj nastupiti već i pobijediti – kaže Burić, inače  osvajač medalje sa Svjetskih vojnih igara i dugogodišnji hrvatski boksački reprezentativac koji je hrvatski dres nosio u isto vrijeme kada i Stipe Drviš, Mirko Filipović, Stjepan Božić.

– Drago nam je da smo postali članovi Saveza. Ideja o boksačkom klubu rodila se između mene i Ante Stipetića-Rabe. Kao mlad sam uvijek išao na gostovanja sa Hajdukom i meni je kao i svakom Splićaninu Torcida način života. Tako sam kroz Hajduk, spojio svoju drugu ljubav, boks i to na molbu brojnih navijača koji su mi predlagali da im držim treninge i naučim osnovama ove plemenite vještine – kaže Dražen, koji je jedno od svojih upečatljivih državnih finala u boksu odradio protiv diva od 220 cm Tomislava Lorbera – Konana u superteškoj kategoriji 2003. godine.

– Nakon ideje, prionuli smo radu, što na početku nije išlo lako. Ipak, kako je Torcida kod nas svojevrstan glas naroda, imali smo veliku pomoć sa svih strana.  Odradili smo pregovore sa Hajdukom za prostorije, koji nam je izašao u susret i ustupio prostor ispod stadiona. Trenutno smo u velikim radovima, kako bi uredili i osposobili dvoranu. Zahvalni smo našim sponzorima, velikim tvrtkama poput Građe, koje su prepoznale ovaj projekt i uz njihovu pomoć stigli smo donivoa, kada nema nazad – zadovoljno će Burić koji za klub ima velike planove – glavni nam je motiv maknut momke od droga i alkohola, jer sport te prirodno miče od svih tih loših stvari. Vjerujemo da ćemo time napraviti svima veliku uslugu, Hajduku, Splitu i državi, a samim tim i tim momcima. Njih će trenirati odličan stručni tim, na čelu sa trenerima, profesorima kineziologije. Uz rad i disciplinu doći će i rezultati te se nadamo da ćemo pokoriti i Hrvatsku i Europu – gleda u budućnost Burić te nastavlja o ekipi koja bi to trebala pretvoriti u realnost – Imamo par kvalitetnih boksača, od kojih su neki i prije bili aktivni. Vjerujtemi, kada izađemo na natjecanje bit će to pravi spektakl! Ne želimo mi samo participirati, mi idemo po pobjedu!

Na kraju se osvrnuo i na pomoć iz Saveza: – želio bih se zahvaliti Predsjedniku HBS-a Boni Bošnjaku. Čovik je na mjestu i napravio je svojim dolaskom u hrvatski boks da naš sport doživi kvantni skok. Meni je isto želja dasvi budemo ko jedan. Da unaprijedimo boks te da i sam kroz boksački klub Torcida dam obol svemu.