BRONČANI JUNIORI Nika Lopac i Mateo Pejić osvojili bronce na Europskom prvenstvu, Hrvatska se vraća s ukupno tri medalje

BRONČANI JUNIORI Nika Lopac i Mateo Pejić osvojili bronce na Europskom prvenstvu, Hrvatska se vraća s ukupno tri medalje

Hrvatski teškaši u muškoj i ženskoj kategoriji do 80 kg, Riječanin Mateo Pejić i Senjanka Nika Lopac osvojili su brončane medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u Tbilisiju.

Oboje su jednoglasnim odlukama izgubili polufinalne dvoboje i tako je nastup naše reprezentacije u Gruziji, uz Lovru Pavčeca u superteškoj kategoriji +80 kg završen s tri bronce.

Sve čestitke za krasan uspjeh i odlične nastupe naših mladih nada među najboljim europskim juniorima!

Hrvatski poletarci predstavili su se u lijepom svjetlu u Tbilisiju u koji smo došli s rekordnih 10 juniora, pružili su odlične mečeve i postigli možda i više od objektivnih mogućnosti, pogotovo s obzirom kakve su imali probleme u treninzima i pripremama u epidemieloškoj situaciji za sve mlađe dobne skupine

Čestitke za odlično vođenje svakako zaslužuju izbornik Zoran Kralj ml., kao i treneri Yousef Hasan i Veselin Lakičević.

Mateo Pejić u kategoriji do 80 kg za finale se borio s vrlo kvalitetnim i vrlo opasnim Rumunjom Angelom Teodorescuom. Rumunj je u četvrtfinalu brutalno nokautirao srpskog reprezentativca Nikčevića, a Pejić (u četvrtfinalu prekidom svladao Izraelca) bez straha i bez respekta ušao je u strahovite, kockarske razmjene udaraca s rumunjskim nokauterom. Pljuštale su kombinacije udaraca s obje strane, prvu rundu dobio je Rumunj podijeljenom odlukom 4:1, a istim, bespoštednim tempom nastavilo se i u naredne dvije runde.

Pejić je neustrašivo stao nasuprot Rumunja, nije se povlačio, primao je, ali i zadavao udarce u serijama, a tempo je malo popustio tek u finišu kada su oba borca počela gubiti snagu, i to više rumunjski predstavnik. Pejić je pokušao završnim napadima i prekidom preokrenuti meč, no nije se moglo. Suci su borbu ocijenili jednoglasno za Rumunja Teodorescua.

Mateo Pejić (član BK Rijeka) prije dvije godine je u Tbilisiju osvojio europsko srebro u kadetskoj konkurenciji.

Naša jedina juniorka na Europskom prvenstvu u Tbilisiju, Senjanka Nika Lopac (do 80 kg) borila se protiv snažne, stabilne Rumunjke Viktorije Sherbyne. Hrabra Nika nijednog trenutka nije ustuknula, primala je široke udarce rumunjske juniorke, ali i odlučno vraćala, u trećoj još žešće krenula po željeni preokret, a snažnija Rumunjka izborila je finale jednoglasnom odlukom, premda je treća runda ostala podijeljena.

Naša Nika hrabro se i žestoko potukla, u dosad najjačem meču karijere izvukla i više nego što je mogla, a svoju medalju i te kako je zaslužila.

Hrvatska se s Europskog juniorskog prvenstva vraća s tri medalje – apsolutno za čestitke i podršku mladoj generaciji hrvatskog boksa koja je tek stupila na najveću scenu.

Najnovije vijesti

Pretraživanje