BROJNA HRVATSKA REPREZENTACIJA OTPUTOVALA NA EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U MONSTESILVANU (ITALIJA) OD 25.IX. DO 5.X.2022. Najbolji hrvatski juniori i juniorke vjeruju u nove medalje na EP-u u Italiji!

Hrvatski juniori i juniorke otputovali su na Europsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Montesilvanu (Italija) od 25. rujna do 5. listopada 2022. godine.

Hrvatsku će među najboljim europskim juniorima i juniorkama (rođeni 2006. i 2007. godine) predstavljati ukupno čak 21 boksač (9), boksačica (6) i trenera (5), te sudac Edvardo Gustin iz Rijeke:

Muški:

1. Bruno Bačac – 52 kg (BK Team Predator Rijeka)
2. Lucas Mirković – 57 kg (BK Arena Pula)
3. Matija Berend – 60 kg (BK Ronin Križevci)
4. Bernard Grgić – 63 kg (BK Nokaut Zagreb)
5. Josip Grgić – 66 kg (BK Sesvete)
6. Ante Milković – 70 kg (BK Salona Solin)
7. Danijel Đukić – 75 kg (BK Radnički Slavonski Brod)
8. Karlo Tokalić – 80 kg (BK Ronin Križevci)
9. Šime Čerina – 80+kg (BK Torcida Split)

Žene:

1. 54kg Gabriela Vencl (2007.) BK David
2. 57kg Lana Paljušić (2007.) BK Kutina
3. 60kg Dorotea Vencl (2007.) BK David
4. 63kg Mariela Šteko (2006.) BK Petar Zrinski
5. 80kg Nika Lopac (2006.) BK Senj
6. +80 kg Nikolina Krmpotić (2007.) BK Senj

Devet hrvatskih juniora i šest juniorki na EP-u u Montesilvanu vodit će treneri:

Hrvoje Pečarić (izbornik juniorske reprezentacije, BK Ronin Križevci))

Yousef Hasan (BK Nokaut Zagreb)

Veselin Lakičević (BK Senj)

Dražen Burić (BK Torcida Split)

Mladen Šteko (BK Petar Zrinski Zagreb)

Dio brojne hrvatske reprezentacije okupio se i krenuo za Montesilvano iz Zagreba gdje ih je ispred prostorija Hrvatskog boksačkog saveza ispratio glavni tajnik HBS-a Marko Marović, a ostali reprezentativci krenuli su iz Splita, Senja i Rijeke.

Hrvatska je ove godine na europskim prvenstvima U-22, seniora i kadeta dosad osvojila čak sedam medalja (dva zlata, srebro i četiri bronce), a kao nikad dosad imamo dvoje europskih prvaka (Gabrijel Veočić i kadetkinja Lorena Horvat), te hrvatski ženski boks ima prvakinju i doprvakinju Europe (Lorena Horvat i Nikolina Ćaćić).

U nova odličja s juniorskog EP-a u Italiji, dakako, vjeruju i naših čak 9 najboljih juniora i šest juniorki!

Na prošlogodišnjem Europskom juniorskom prvenstvu 2021. u Gruziji Hrvatska je osvojila tri medalje: Nika Lopac, Mateo Pejić i Lovro Pavčec (bronce). Senjanka Nika borit će se za odličje i u Italiji, dok su Riječanin Mateo Pejić i Zagrepčanin Lovro Pavčec u sastavu reprezentacije mlađih seniora za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

Među putnicima za juniorsko EP u Montesilvanu je i Bernard Grgić (BK Nokaut Zagreb) koji je lani osvojio brončano odličje (uz Ivana Nekića iz Aresa Zadar) na Europskom kadetskom prvenstvu u Sarajevu 2021. godine.

Sretno i supješno svim našim mladim boksačicama i boksačima na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu!