Brnić i Plantić srebrni na Euro kupu

Hrvatska boksačka reprezentacija vraća se sa dva srebra s 3. Euro kupa u boksu u Bosni i Hercegovini. Naši predstavnici Luka Plantić (81 kg) i Ivona Brnić (75 kg) pružili su odlične finalne borbe, ali su suparnici ipak bili bolji. Sam turnir odlično je organiziran u Etno selu Stanišići, na kojem je nastupilo 117 boksača i boksačica iz 15 zemalja.

Ivona je sa Ruskinjom Anastasiom Šamonovom imala težak posao, jer je članica Zbornaja komande inače i zlatna sa Olimpijskih igara za mlade. Nakon dobrih dvije runde, Ruskinja je stisla u trećoj i sudac u ringu prekinuo je susret, proglasivši Anastasiju pobjednicom.

Luka Plantić, pak se namjerio na sjajnog mladog Nizozemca Artjoma Kasparijana.  Oboje su čvrsto i jako krenuli od prve sekunde susreta. Čvrsti i teški udarci padali su na obje strane i nakon tri runde suci su podijeljenom odlukom sudaca 4:1 pobjedu dali Nizozemcu. Recimo još da je u Bijeljini počasni gost bio i član Izvršnog odbora EUBC-a i Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak.