BRILJANTAN START HRVATSKIH PRVAKA NA EUROPSKOM PRVENSTVU MLAĐIH SENIORA U SOFIJI Fabijan Tomkić, Leon Buzik i Gabrijel Debanić startali uvjerljivim pobjedama i izborili 1/8 finala!

Hrvatska ima savršeni start na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji (14.-22. travnja 2022.)!

Tri nastupa prvog dana mečeva na EP-u – tri pobjede naših mladih prvaka!

Fabijan Tomkić (67 kg), Leon Buzik (71 kg) i Gabrijel Debanić (75 kg) sigurnim su se pobjedama, svi jednoglasno plasirali u 1/8 finala u svojim kategorijama koje su i najbrojnije na Europskom prvenstvu!

Fabijan Tomkić, debitant iz BK Nokauta, u 1/16 finala jednoglasnom je odlukom 5:0 svladao reprezentativca Srbije Uroša Veljovića. Tomkić je suvereno dominirao u meču protiv srpskog boksača i plasirao se u 1/8 finala kategorije do 67 kg koja je na rasporedu u popodnevnom terminu od 14.00 sati u subotu, 16. travnja 2022.

Leon Buzik iz BK Rijeke, naš prvak u polusrednjoj kategoriji do 71 kg i najbolji boksač državnog prvenstva za mlađe seniore u Zadru, četvrtfinalist prošlogodišnjeg Europskog prvenstva za mlađe seniore u Budvi, u 1/16 finala u Sofiji pobijedio je Estonca Makara Vdovitsenka koji je svrstavan među favorite u Sofiji, jednoglasnom odlukom i izborio 1/8 finala u nedjelju, 17. travnja u večernjem terminu od 18.00 sati.

Gabrijel Debanić, još jedan debitant, član BK Leone Zagreb, u srednjoj kategoriji do 75 kg u 1/16 finala uvjerljivo je u sve tri runde sa sigurnih 5:0 svladao Moldavca Vladislava Nicolaua, s tim da je u trećoj rundi uzdrmao Moldavca, a sudac mu je mogao brojati još koji puta.

Debanić će se u 1/8 finala boriti već u petak, 15. travnja u večernjem programu od 17.00 sati (po bugarskom vremenu od 18.00 sati) protiv Engleza Lukea Turnera! Englez je u prvom kolu svladao Armenca Sargsyana.

U petak, 15. travnja 2022. nastupaju i preostala dvojica mladih hrvatskih prvaka:

Superteškaš Lovro Pavčec borit će se u popodnevnom programu u petak, 15. travnja od 13.00 sati (po bugarskom vremenu od 14.00 sati) u 1/8 finala protiv prvaka Armenije Alberta Harutyunyana koji je kao i naš Lovro već osvajao medalje na europskim prvenstvima mlađih kategorija.

Lovro Pavčec prvi put je na Europskom prvenstvu mlađih seniora, a dosad je na europskim smotrama osvojio kadetsko srebro i juniorsku broncu. Lovro (BK Nokaut) je i jedini naš predstavnik koji starta u 1/8 finala i koji prvom pobjedom može izboriti četvrtfinale i borbu za medalje.

Ivan Ante Gregurić (BK Leonardo) u lakoj kategoriji do 60 kg borit će se u večernjem programu u petak, 15. travnja od 17.00 sati (po bugarskom vremenu od 18.00 sati) protiv Gruzijca Goche Gordulave. To je također meč 1/16 finala u lakoj kategoriji.

Sve čestitke našim mladim boksačima i duboki naklon za tri pobjede na startu s kojima su Hrvatsku i hrvatski boks svrstali u iznenađenje dana na Europskom prvenstvu u Sofiji, budući da su sva trojica dominantno svladali boksače iz Srbije, Estonije i Moldavije koji su slovili za favorite!

Na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji u žestokoj konkurenciji nastupa 400 boksačica i boksača iz 40 država!

Sve čestitke i trenerima koji ih vode na EP-u mlađih seniora u Bugarskoj: Kristijanu Hodaku (izbornik seniorske reprezentacije/BK Rijeka), Yousufu Hasanu (izbornik juniorske reprezentacije/BK Nokaut) i Danijelu Vekiću (BK Leona).