BRAVO ZA NAŠE SJAJNE MLADE BOKSAČICE NA EUROPSKOM KADETSKOM PRVENSTVU U TURSKOJ! Agata Štajcer i Lorena Horvat osigurale medalje i polufinala, ispali Lana Skupnjak i Dominik Raguž

BRAVO ZA NAŠE SJAJNE MLADE BOKSAČICE NA EUROPSKOM KADETSKOM PRVENSTVU U TURSKOJ! Agata Štajcer i Lorena Horvat osigurale medalje i polufinala, ispali Lana Skupnjak i Dominik Raguž

Velika subota 13. kolovoza 2022. za hrvatski boks na Europskom kadetskom prvenstvu u Erzurumu!

Dvije hrvatske boksačice, Agata Štajcer i Lorena Horvat pobjedama su osigurale medalje i izborile plasman u polufinale Europskog prvenstva!

Agata Štajcer, mlada članica BK Kutine, koja je doslovno u posljednji trenutak uvrštena na popis putnika za Tursku, prva je osigurala odličje na EP-u u Turskoj!

Bravo Agata, čestitke našoj mladoj boksačici i njenim trenerima koji su neizmjerno vjerovali u svoju štićenicu!

Agata je u četvrtfinalu kategorije do 60 kg u impresivnoj izvedbi, uvjerljivo, prekidom u 1. rundi nakon dva brojanja svladala predstavnicu Azerbajdžana Madinu Mammadovu! Neumoljivom serijom direkata i krošea prisilila je Azerbajdžanku na dva brojanja i suca na rani prekid borbe!

Bravo za Agatu, bravo za BK Kutinu!

Neposredno poslije i Lorena Horvat iz BK Thor Bartolovca pobjedom u četvrtfinalu kadetskog EP-a u Turskoj u kategoriji do 70 kg nad domaćom predstavnicom Turkinjom Melisom Eroglu osigurala je drugo odličje za hrvatsku reprezentaciju!

Lorena je u žestokom, bespoštednom meču slavila odlukom 4:1! Trijumf je tim veći jer je Lorena svladala domaću reprezentativku i morala je biti uvjerljivo bolja da bi slavila podijeljenom odlukom.

Bravo Lorena, sve čestitke, kao i njenom treneru Robertu Heriću iz malog mjesta Bartolovca pokraj Varaždina!

To je povijesni uspjeh mladog kluba Thor Bartolovca i prva velika europska medalja!

Druga predstavnica BK Thor Bartolovca Lana Skupnjak u kategoriji do 64 kg borila se srčano protiv kvalitetne Poljakinje Judite Andrukajtis, odlično parirala do kraja, a suci su jednoglasno meč bodovali za Poljakinju.

Hrabro se borio i Dominik Raguž iz BK Brod u osmini finala kategorije do 42 kg protiv Moldavca Romana Špaca. Dominik se nije predavao, izgubio je jednoglasnom odlukom, a u jakom ritmu nedostajalo mu je malo više snage i iskustva. Pogotovo snage, jer treba napomenuti da se turski grad Erzurum nalazi na 1900 m nadmorske visine i mladi boksači koji nisu naviknuti na takve visinke uvjete brže gube snagu i ostaju bez daha.

U nedjelju, 14. kolovoza 2022. nastupit će još dvije naše djevojke – Ana Jukičić iz BK Brod u kategoriji do 51 kg protiv Talijanke Estelle Filaride, a Valeria Šteko (BK Petar Zrinski) u kategoriji do 54 kg protiv Azerbajdžanke Same Huseynove.

Ana Jukičić i Valeria Šteko pobjedama u četvrtfinalu također mogu osigurati nove medalje za Hrvatsku!

U muškoj kategoriji do 40 kg Ademi Gaši (BK Leonardo Zagreb) u osmini finala Europskog prvenstva boksat će protiv Bugarina Lorentsa Zoranova.

Sretno našim mladim boksačicama i boksačima u novim borbama u najjačoj europskoj konkurenciji 378 kadeta i kadetkinja iz 28 država!

Najnovije vijesti

Pretraživanje