BoxingOne liga: Sesvete spremne za Mađare

20150305_115546(1)Boksači Sesvete nabrušeni su i spremni za polufinalni meč Centralno-Europske lige BoxingOne koji će u subotu imati sa mađarskim KSI Budapestom. Zaključak je to konferencije za medije koja je održana danas u Zagrebu.

– U goste nam dolazi jak protivnik koji je prvi dio natjecanja završio na drugom mjestu B skupine. Iako znamo da će u njihovim redovima biti niz kvalitetnih boksača, vjerujem u naše boksače i da ćemo se plasirati u finale – Izjavio je Franjo Grgić-Kristić trener BK Sesvete koji je za goste pripremio sjajnu postavu. Uz pojačanja iz Slovenije Edina Sejdinovića u 64 kg te Bosne i Hercegovine Slobodan Jekić u 56 kg, sesvetski boksači pojačali su se sa našim boksačima u konkurenciji mađih seniora iz Zlatne rukavice i Graciana, te kod seniora u lakoj, velteru i teškoj kategoriji.
Meč u subotu ujedno je i seniorska premijer za jednog od njihovih pulena srednjaša Luku Plantića, koji se lani u juniorskoj konkurenciji okitio sa Europskim Zlatom, Svjetskim srebrom i Olimpijskom broncom. Tu je i njegov brat Damir u poluteškoj koji je ove sezone neporažen:
– Nakon što sam osvojio turnir u Debrecenu,zaista se osjećam superiorno. Uvjeren sam da će Mađari pružiti jak otpor, ali vjerujem da će obzirom na naše pripreme te glasnu publiku naš klub slaviti i otići u finale. – poentira Damir.
Spomenimo da je službena vaga sutra u 21 sat u hotelu Antunović u Sesvetama, dok su mečevi na rasporedu u subotu s početkom u 19 sati. Ulaz u dvoranu OŠ Jelkovec biti će slobodan, a svi koji ne uspijete u subotu stići do Sesveta borbe možete pratiti u prijenosu uživo na Sportskoj televiziji.
– Ovo će zaista biti velika poslastica za ljubitelje boksa, jer se radi o tome da je ova borba i ovaj uspijeh prvi u Hrvatskoj povijesti da jedan naš klub sudjeluje i pobjeđuje u međunarodnoj boksačkoj ligi – zaključuje Grgić – Kristić
Postava BK Sesvete:
Ml. Seniori -60 kg Martin Gulan (BK Zlatna Rukavica)
-69 kg Mihel Jugović (BK Graciano)
Seniori:
– 56 kg Ivan Jekić (BiH)
– 60 kg Matej Šimec (BK Metalac)
– 64 kg Edin Sejdinović (Slovenija)
– 69 kg Mate Rudan (BK Pit bull)
– 75 kg Luka Plantić (BK Sesvete)
– 81 kg Damir Plantić (BK Sesvete)
– 91 kg Marko Čalić (BK Pula)

S lijeva na desno:
Damir Plantić, Franjo Grgić Kristić, Stipan Prtenjača.
20150305_115623