Bošnjak u Arapskim Emiratima

Proteklog tjedna Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak bio je u arapskim zemljama, gdje je uz poslovno-privatne sastanke, odradio i niz bilateralnih sastanaka sa čelnim ljudima sporta na arapskom poluotoku. Ujedno, plod tih dogovora su i suradnje Hrvatskog boksačkog saveza sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja bi dugoročno trebala donijeti rezultate za obje strane.

Načelno, suradnja se odnosi na pomoć Hrvatske u razvoju boksa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je popularnost sporta posljednjih godina u velikom porastu, obzirom da je Lijepa naša prepoznata kao jedna od ključnih zemalja u centralnoj Europi po skoku u kvaliteti i rezultatima posljednjih godina.

– Pored svojih privatno-poslovnih obaveza koje su davno unaprijed dogovorene, našao sam vremena posvetiti se sportskom dijelu te sam posjetio ured Azijske boksačke federacije, kao i Boksački savez UAE. Tema razgovora bila je suradnja dvaju saveza, koja će se temeljiti na sportskom, natjecateljskom i edukativnom karakteru. Spremni smo u svakom obliku pomoći Emiratima da napreduju u boksu, a u bližoj budućnosti očekujemo dolaske reprezentacija svih uzrasta, kako iz UAE u Hrvatsku, tako i hrvatskih reprezentacija na pripreme u UAE”, rekao nam je predsjednik Saveza. Dogovoreno je kako će mladi boksači i treneri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata odlaziti u Hrvatsku na usavršavanje i turnire, dok će UAE širom otvoriti svoja vrata hrvatskom boksu te bi reprezentacije trebala tamo odlaziti na pripreme i turnire. Država bi tim putem trebala osigurati vrhunske uvjete, budući da su odlučili uložiti u boks i njegov razvoj.

Ključni čovjek, koji je započeo suradnju i doveo naše predstavnike na Arapski poluotok je Idris Idrizi iz Tetova koji je veliki zaljubljenik u hrvatski sport, s vrlo jakim vezama unutar arapskih zemalja, posebno u sportskim krugovima, kojem se Bošnjak posebno zahvalio

– Zahvaljujemo Idrisu Idriziju na velikoj pomoći prilikom našeg posjeta UAE. Idris Idrizi je čovjek usko povezan s najvažnijim osobama u UAE, Kataru, Saudijskoj Arabiji i ostalim zemljama Arapskog poluotoka. On se ponudio otvoriti vrata prijateljstva hrvatskim sportašima i djelatnicima. Čovjek je to koji obožava hrvatski sport.

Predsjednik Saveza, Bono Bošnjak, tim je putem primio plaketu koju mu je uručio glavni tajnik Boksačkog saveza UAE.

Vjerujemo kako će ova suradnja biti na zadovoljstvo svih, te da će pružiti i mogućnost našim trenerima i boksačima da prezentiraju svoja znanja i van granica Hrvatske.

Spomenimo i samo neka imena s kojima se naše izaslanstvo Bono Bošnjak i savjetnik predsjednika Jurica Runtić susreli: Abdullah Ali Abdullah Al Junalbi, izvršni direktor SC Baniyas iz Abu Dhabija, gdje će se otvoriti boksačka akademija. Zatim Ali Salameh izvršni direktor Azijskog boksačkog saveza i izvršni direktor boksačkog saveza UAE i Thani Juma Berregad, predsjenik paraolimpijskog odbora UAE i jedan od ključnih ljudi razvoja sporta u toj zemlji.

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje