Bošnjak na sastanku u Crnoj Gori

Bošnjak na sastanku u Crnoj Gori

Tijekom posjeta 30. međunarodnom boksačkom turniru «Jadranski biser», predsjednik HBS-a Bono Bošnjak susreo se sa poedsjednikom AIBA-e Umarom. Bošnjak je predsjednika AIBA-e izvjestio o trenutnim odnosima u regiji i pripremama za regionalnu ligu.

Nakon njihovog susreta, održan je i službeni sastanak s predsjednicima nacionalnih federacija balkanskih zemalja. Cilj sastanka bio je osigurati čvrstu vezu između Nacionalnih federacija balkanskih zemalja i AIBA-e, kako bi se izravno razgovaralo o globalnim reformama koje je pokrenulo čelništvo  Međunarodne boksačke organizacije. Prema planu, nastoji se organizirati  nove odbore a i usvojti komunikacijsku strategiju koja se temelji na načelima potpune transparentnosti. Sudionici su razgovarali o razvojnom planu boksa u regiji Balkana i njegovoj provedbi.

– Trebali bismo zaboraviti na stare probleme i postati jedna jaka obitelj na Balkanu. U regiji vidim puno izgleda. U teškoj smo situaciji s pandemijom, ali primjer Crne Gore pokazuje da je još uvijek moguće provoditi turnire uz sve sigurnosne mjere. Moramo naučiti raditi u bilo kojim okolnostima; kao sportski menadžeri, cilj nam je pružiti najbolje moguće uvjete našim sportašima i trenerima – zaključili su Bošnjak i Kremljev.  Ministar sporta i omladine Vasilij Liješević te predsjednik Olimpijskog odbora Crne Gore Dušan Sinomović sudjelovali su na sastanku i izrazili podršku inicijativama za razvoj boksa.