Bošnjak jednoglasno do novog mandata

Jučer je u Rijeci održana izborna sjednica Skupštine Hrvatskog boksčkog saveza. Na istoj je jednoglasno izabran stari-novi Predsjednik Bono Bošnjak. Sjednica je započela svečano, podjelom priznanja osvajačima svjetskih i europskih medalja, kojih je ove godine bilo čak 10. Također i dodjelama Nagrada za životno djelo Miroslavu Hlušički iz Pule, Ivanu Matasu iz Splita i posthumno Damiru Zriliću iz Zadra.

Uz jednoglasni izbor Predsjednika, Skupštinari su jednoglasno izabrali i Dopredsjednika Mladena Mikolčevića, Generala u miru, te članove izvršnog odbora Antu Vičevića, Petra Kneževića, Tadiju Petrovića, Dražna Kuhara, Dorijana Čalića, Davora Jurića i Antu Prkačina.

-Iza nas je uspješan mandat koji smo okrunili s Olimpijskom medaljom, uz pregršt svjetskih i europskih odličja. Tako da ćemo imati puno posla kako bi nastavili i podigli još i više naš sport -rekao je Bošnjak.

Ujedno na sjednici je predstavljen i naziv hrvatskog tima za Svjetsku boksačku seriju – Hrvatski vitezovi. Također i logo pod kojim će se naši boksači boriti u najjačoj boksačkoj ligi uz bok sa najjačim nacijama poput Kube, Velike Britanije, Italije, Rusije i drugih.

Dobitnici Priznanja su osvajači velikih medalja u 2017. godini:

Damir Plantić bronca – Europsko seniorsko prvenstvo (81kg)

Toni Filipi Viceprvak – Europsko prvenstvo U22 seniori (91kg)

Branimir Lovren Svjetski prvak – Policijske i vatrogasne igre (+91kg)

Sara Beram bronca – Prvenstvo Europske Unije za seniorke (57kg)

Matko Prtenjača bronca – Europsko prvenstvo za juniore (54kg)

Gabrijel Veočić Viceprvak – Europsko prvenstvo za juniore (75kg)

Antonio Grabić Viceprvak – Europsko prvenstvo za kadete (68kg)

Borna Lončarić bronca – Europsko prvenstvo za kadete (76kg)

Andrija Badža Viceprvak – Europsko prvenstvo za kadete (80kg)

Josip Biletić bronca – Europsko prvenstvo za mlađe seniore (+91kg)

Dobitnici Nagrada za životno djelo su:

Miroslav Hlušička – tajnik boksačkog kluba Pula, nekadašnji član Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza i Predsjednik Nadzornog odbora HBS-a i dugogodišnji istaknuti boksački djelatnik iz Istre.

Ivan Matas – nekadašnji član Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza i Predsjednik Splitskog boksačkog saveza te dugogodišnji istaknuti boksački djelatnik iz Splita

Damir Zrilić – posthumno, do posljednjeg dana života aktivni trener i Predsjednik BK Diabolik te nekadašnji član Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza  i dugogodišnji istaknuti boksački djelatnik iz Zadra. Nagradu je preuzela supruga Asja Zrilić.