Boksačko izaslanstvo kod predsjednika Srbije

Boksačko izaslanstvo kod predsjednika Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Beogradu predsjednika AIBA-e Umara Kremleva i predsjednika regionalnih boksačkih saveza, sa kojima je razgovarano o suradnji, unapređenju međunarodnog povezivanja kroz sport, kao i o predstojećem Svjetskom prvenstvu u boksu i zajedničkim natjecanjima.

Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova s ​​dugom tradicijom, a koji su iznedrili brojne europske, svjetske i olimpijske prvake

 – Snažno podržano održavanje regionalnih liga koje će na najbolji način promovirati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladima i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprinijeti podizanju kvalitete klupskog boksa, ojačati duhu saradnju i međusobno razumijevanje – rekao je Vučić.

Naglasio da će Srbija snažno podržati ligu u financijskom, organizacijskom, medijskom i svakom drugom obliku. Pored boksačkog saveza Srbije, Regionalnu ligu podržali su i bokserski savezi Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Rumunjske i Sjeverne Makedonije, kao i AIBA. 

Regionalna liga starta sredinom travnja. Akt o suradnji i sudjelovanju u novoformiranom natjecanju potpisalo je šest Saveza (Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Crna Gora).

– Zahvaljujem predsjedniku Vučiću i svim ljudima, pre svega kolegama koji su prihvatili ovu deklaraciju o formiranju regionalne lige i nadam se odličnoj saradnji u budućnosti. Publika je željna ovakvih mečeva. U svim bivšim republikama održavaše bi se priredbe i svi će moći da uživaju u sjajnim mečevima –  Ističe Nenad Borovčanin da je ovo samo početak, te da nas velike stvari tek očekuju.
– To je velika stvar i velika čast za sve nas. Ovo je bitna stvar je za cijelu boksku obitelj, posebno za boksače i trenere. – zaključio je Bono Bošnjak. 

Svi mečevi u regionalnoj ligi i na “Grand prix seriji biće emitirani na televiziji Arena sport, uz podršku tvrtke MTS.