Boksački klub Rijeka dobio je novog predsjednika Daniela Kalmara

Nakon 12 godina Antu Vičevića na čelu Boksačkog kluba Rijeka zamijenit će Daniel Kalmar. Odlučeno je to na Izbornoj skupštini kluba na kojoj su podršku novom predsjedniku došli dati predsjednik Hrbatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, glavni tajnik Marko Marović, te Željko Mavrović i Asmir Vojnović.

Vičević će ostati u klubu na mjestu dopredsjednika, a u Izvršni odbor su ušli još i Kristijan Hodak, Damir Ježić i Aron Grubišić, odlučeno je na izbornoj skupštini kluba.

“Sjajno je da u našim gradovima poput Rijeke imamo dobar i kvalitetan boksčački klub. Raduje što imamo ljude koji žele raditi i pomoći. Ovo sve doživljavam kao razvojni centar mladih ljudi gdje mogu podosta naučiti o životu i sebi” izjavio je Mavrović.

Kalmar je istaknuo da je prvi cilj nova dvorana od oko 300 metara kvadratnih u centru Rijeke što je u procesu realizacije.

Klub je nakon tridesetak godina izgubio svoj prostor, odnosno on je srušen za potrebe projekta Rijeka EPK 2020. i svi s nestrpljenjem čekaju novo rješenje.

Novi predjsednik istaknuo je da je drugi važam zadatak pomoći nadarenim boksačima Petru Cetinići u Mateju Uremoviću da dosegnu najvišu moguću razinu.

Dosadašnji predsjednik Vičević podnio je financijsko izvješće u kojemu stoji da je na računu kluba ostalo oko 30 tisuća kuna.

Dodajmo i da se 19. rujna održava četvrto kolo Prve lige, 26. rujna na rasporedu je Pevex liga uz izravan televizijski prijenos, a 22. studenog BK Rijeka organizira Otvoreno prvenstvo PGŽ-a. (mi)