Boksači policajci spojili ljubav, entuzijazam i odricanje

Sport i služba mnogo je primjera, teško mogu zajedno. U ovom našem slučaju to se može iskoristiti u oba smjera. Kako je to moguće objasnit će nam izbornik Zdenko Behin koji je na 7. Europskim policijskim i vatrogasnim sportskim igrama koje su se održale u Španjolskoj Zvonimira Rebolja i Sandra Mrđenovića vodio do zlata a Branimira Lovrena do srebrnu medalje.

“Sandro Mrđenović i Branimir Lovren su djelatnici Antiterorističke jedinice Lučko dok je Zvonimir Rebolj djelatnik PU Osječko – Baranjske. Sandro Mrđenović u kategoriji do 75 kg bio je toliko nadmoćan da je borba s Španjolcem u finalu prekinuta već u 1. rundi. Zvonimir Rebolj do finala je imao tri borbe. Nakon što je pobijedio dva Španjolca naletio je na tvrdoga Rusa koji je zaista bio dobar. Ali Rebolj je bio spremniji i zato je na kraju i slavio zlato. U tijesnom je pak susretu aktualni policijski Svjetski prvak Lovren u finalu nije uspio nadboksati Rusa te je ostao na srebru.

Kakva je težina ovakvog turnira?

Mogu kazati da je relativno bio zahtjevan. Za razliku od onih lakših kategorija, tamo gdje smo mi bili srednja, teška i superteška moralo se dobro potruditi za prolaz.

Kako su se pripremali?

Njima se poklopilo da su upravo došli s obuke specijalnih jedinica na Velebitu tako da nisu imali previše vremena baviti se isključivo boksom. Mi smo se prije puta nakratko okupili i na kraju je ispalo dobro.

Iako je naporno ne odustaju od boksa?

Ma ni slučajno. Velika ljubav, entuzijazam , samoodricanje tjeraju ih dalje. Svi oni iz boksa su u biti otišli u službe u kojima su danas.

Hoće li na civilna prvenstva?

Siguran sam da će biti u Hrvatskoj boksačkoj ligi. U kolovozu bi trebali na Svjetske policijske igre u Kinu. Nadam se da će biti financija da ovi momci s još pokojim kandidatom za medalju budu u zrakoplovu. Ali daleko je to. Financije i služba će krojiti popis.

Suci i turnir?

Možda su u nekim mečevima vukli na stranu domaćina. Evo vam jedne male pričice pa vi prosudite. Rebolj je u polufinalu naletio na Španjolca i po mom sudu zasluženo izborio finale nakon kvalitetno odrađenih 9 minuta borbe. Kod proglašenja, domaćinu je ruka u zraku. Tada je nastala ludnica. Dvorana je počela zviždati, Rusi koji su pratili borbu kompletno su se počeli buniti i bilo je neugodno. Nakon svega, suci dižu ručnu, poništavaju odluku te alibi pronalaze u tome da sudac nije dobro čuo odluku. To vam je tako. Domaćin uvijek ima “Kviska”.

HBS i vaše aktivnosti?

HBS za nas je učinio zaista puno i na tome mu hvala. Da nije bilo njih, bez njihove financijske i organizacijske potpore teško bi došlo do naše žetve medalja u Španjolskoj.

Zdenko Behin nije profesionalni trener već kao kineziolog radi na Policijskoj akademiji. Kako mu je u ruke došla nova generacija mladića, sigurno je da će on imati oko da otkrije talente koji će biti dovoljno odlučni da poput Rebolja, Mrđenovića i Lovrena prkose pretrpanom dnevnom programu , umoru te navuku rukavice koje će u budućnosti možda donositi i medalje. Dečki iz Španjolske živi su dokaz da je sve moguće.