BODOVI KLUBOVA U 1. KOLU PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI U Trnovcu ukupno šest pobjeda mladih iz BK Broda i pet domaćeg Thora Bartolovca, a četiri prvaka HBL-a, splitske Torcide

BODOVI KLUBOVA U 1. KOLU PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI U Trnovcu ukupno šest pobjeda mladih iz BK Broda i pet domaćeg Thora Bartolovca, a četiri prvaka HBL-a, splitske Torcide

Od ove sezone Prve Hrvatske boksačke lige i 1. HBL/mladi posebno se boduju ekipni bodovi (tri boda za pobjedu, jedan za nastup) za klubove u svakoj dobnoj skupini zasebno (muški i ženski zajedno):

1. HBL seniori

1. HBL mlađi seniori

1. HBL juniori

1. HBL kadeti

1. HBL mlađi kadeti

U 1. kolu Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi održanom u Bartolovcu 23. rujna 2023. godine najviše bodova u seniorskoj konkurenciji skupili su dvostruki prvaci, boksači Torcide Split (7 bodova) s dvije pobjede (Ivan Vukasović, Ivan Rajčić) uz borbu Josipa Lovrića (izgubio od reprezentativca Gabriela Debanića).

Za Torcidu je pobjedu u mlađim seniorima izborio i Filip Gavrić, pa su torcidaši ukupno imali tri pobjede u četiri nastupa. Boksao je i izborio sjajnu pobjedu protiv Riječanina Vedrana Šapanje i stasiti junior Josip Tokić (207 cm, 15 godina) koji redovito trenira u BK Torcidi na Poljudu, a do prijelaznog roka vodi se kao član Leonida iz Kaštela.

Najbliže Torcidi, među 19 klubova s prijavljenim seniorima, bila je Leona Zagreb sa 6 bodova (pobjeda Gabriela Debanića, te Svrtana bez borbe (WO) u superteškoj +92 kg kategoriji), dok su svi ostali klubovi upisali maksimalno po jednu pobjedu.

U konkurenciji juniora, među 16 klubova, najviše 10 bodova osvojili su predstavnici Broda (pobjede David Mirković, Juraj Tutunđić i Barbara Princip, uz bod za nastup Gabrijela Gavrana). Mladi boksači Broda osvojili su i sedam bodova u kadetima (pobjede Ivan Pavić, Gabrijel Kapetanić WO, te nastup Ivana Andrića), kao i njihovi susjedi iz Radničkog Slavonski Brod (pobjede Mihael Bulatović i Lukas Fulanović WO, te nastup i bod Karlo Krunić).

Boksački klub Brod s pet pobjeda tako je u mlađim kategorijama (kadeti i juniori) ukupno bio najuspješniji s pet pobjeda u sedam nastupa, a pobjedu je upisala i juniorska reprezentativka Ana Jukičić protiv mađarske reprezentativke u turniru “Trnovec Open”. Kako se borila protiv boksačice koja nije članica hrvatskog kluba, ta pobjeda ne može se bodovati za poredak Hrvatske boksačke lige.

Uspješan nastup s ukupno pet pobjeda u svim dobnim skupinama imali su i domaćini prvog kola, BK Thor Bartolovec – pred svojim navijačima u dvorani OŠ Trnovec predstavili su se s ukupno devet boksača, a pobjede su izborili: kadetkinja Lana Skupnjak, juniori Ana Posavec i Darijo Videc, senior Timi Maslić, te kadetska prvakinja i doprvakinja Europe Lorena Horvat koja se borila na ‘Trnovec Openu’ izvan konkurencije.

U prvom kolu Hrvatske boksačke lige raduje odaziv velikog broja reprezentativnih kandidata u svim dobnim kategorijama, među njima i osvajača medalja na europskim prvenstvima, pa su odlične mečeve imali olimpijska kandidatkinja Sara Beram, Petar Leskur, Marin Jelačić, kadetski i juniorski reprezentativci Lorena Horvat, Lana Skupnjak, Ana Jukičić, Mihael Bulatović, Ino Melada, te brončana na kadetskom EP-u 2022. Agata Štajcer iz Kutine koja se nakon preboljene mononukloze uspješno vratila u ring nakon višemjesečne stanke.

Sljedeće, 2. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi na rasporedu je u nedjelju, 15. listopada 2023. u Kutini (organizator BK Kutina).

BODOVI KLUBOVA U 1. KOLU PRVE HRVATSKE BOKSAČKE LIGE I HBL/MLADI (Bartolovec, 23. IX. 2023.)

BODOVI HBL I HBL-MLADI 2023-24

MLAĐI KADETI
Rekord ZG 5
Ronin KŽ 3
Gladijator ZG 3
Leonardo ZG 1
KADETI
Brod SB 7
Radnički SB 7
Rekord ZG 5
Thor Bartolovec 3
Kutina 3
Agram ZG 3
Sv. Krševan ZD 3
Rijeka 3
Leonardo ZG 3
Titan Gym ZG 2
Grom Split 1
JUNIORI
Brod SB 10
Thor Bartolovec 9
Zadar 4
Rijeka 4
FCK Varaždin 4
Leonid Kaštela 4
Leonardo ZG 3
Ronin KŽ 3
Kutina 3
Graciano Požega 3
Leona Zagreb 3
Arena Zagreb 3
Čakovec 2
Titan Gym ZG 2
Stršljen Samobor 2
Agram ZG 1
ML.SENIORI
Arena Zagreb 4
Torcida Split 3
Thor Bartolovec 1
SENIORI
Torcida Split 7
Leona Zagreb 6
Grom Split 3
Pauk Split 3
Rebel Zadar 3
Omega Zagreb 3
Thor Bartolovec 3
Sv. Krševan Zadar 3
P.Zrinski Zagreb 3
Gladijator Zagreb 3
Titan Gym Zagreb 2
Coloseum Zagreb 1
Rovinj 1
Leonardo Zagreb 1
Rijeka 1
Kutina 1
Leonid Kaštela 1
Optimist Zagreb 1
Stršljen Samobor 1

 

 

 

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje