BK Osijek pobjednici 1. Hrvatske boksačke lige 2016/2017

Kvalitetnom završnicom u Osijeku, istoimeni slavonski klub ovjenčao se naslovom pobjednika 1. Hrvatske boksačke lige u sezoni 2016/2017. Usprkos malom broju mečeva, publika u sportskoj dvorani Jug 2 mogla je uživati u solidnim borbama, a slavlje domaćina dodatno ih je podiglo na noge.

Uz Osijek koji je sa 103 boda jedini, koji su prešli granicu od 100 bodova, drugoplsirani bili su boksači splitskog Marjana. A treću je poziciju sjajnim susretima u slavoniji odnio klub iz Koprivnice BK David sa 84 boda. Pokal i medalje pobjednicima uručio je Predsjednik Saveza Bono Bošnjak:

– Priveli smo još jedno natjecanje kraju. Moramo biti iskreni i reći kako je ovo bila duga i teška sezona za klubove, koji su odradili niz mečeva širom Hrvatske. Proputovalo se puno kilometara, odboksalo se mnogo mečeva, sudjelovalo je 37 klubova i bilo je uspješno. Sa lijedećom sezonom krećemo najesen i vjerujemo kako će biti i još uspješnija.  – zaključio je Predsjednik.

PAROVI FINALNOG KOLA:

Parovi – Mlađi kadeti

41,5 Teo Vuletić Osijek Ante Poljaković, Graciano  0:3
50 Bepo Bobinac Marjan FILIP KUMIĆ Leonardo  3:0 BB

Kadeti

49 FABIJAN TOMKIĆ Leonardo Deni Alagić, Arena Zg  0:3 BB

Juniori

63 Petar Filipović, Osijek Dubravko Strnad, David 0:3
70 Petar Kuhar David Antonio Čakarić, Omega Zg 2:1
80 Gabrijel Veocic, Brod Gabriel Solomun, Arena Zg 3:0

Mlađi seniori

64 Antonio Tkalčić David Dominik Gubo, Osijek 3:0