Biletić u lovu na europsko finale

 

 

 

 

 

 

Hrvatski boksački superteškaš Josip Biletić danas će imati još jedan veliki karijerni ispit.

Član boksačkog kluba Sesvete u Italiji na Europskom prvenstvu za mlađe seniore u Rosseto degli Abruzzi nakon dvije velike pobjede nad Litvancem Lafunaviciusa i Moldavca Radionova u polufinalu treba pobijediti Rusa Alekseja Dronova. I Biletić i Dronov iza sebe imaju naslove juniorskog europskog prvaka. Josip iz Mađarske 2016., a Dronov iz Bugarske 2017. godine.

Sedamnaestogodišnji, 194 centimetara visok Dronov rođen je i živi u Budennovsku, a boksom se bavi od 2011. godine. Ove godine postao je i ruski prvak kod mlađih seniora, i za razliku od Biletića, većinu svojih susreta dobiva na bodove. S druge strane Biletić iza sebe ima niz međunarodnih uspjeha te uz europski naslov ima i lanjsku broncu sa europskog prvenstva za mlađe seniore u Turskoj. Josip se za ovo natjecanje pomno pripremao, a uz ovo natjecanje ove godinej ga još očekuje i Svjetsko prvenstvo te Olimpijske igre mladih. Upravo na njima, vjerujemo da bi mogao zablistati.

Podsjetimo da je u Italiju stiglo 334 boksača i boksačica iz 40 zemalja Starog kontinenta. Hrvatska je nastupila sa šest boksača i pet boksačica, od kojih je Biletić jedini stigao do medalje. Također treba napomenuti da je u četvrtfinalu u borbi za medalju bilo čak pet djevojaka Sara Halimi, Nikolina Čačić, Ivona Brnić, Anita Žilić i Antonija Žaja, te još dva boksača Gabrijel Veočić i Noa Ježek. Njih su u Italiji vodili treneri Pero Veočić, Nikola Švalj, Goran Ivezić i Kristian Tepeš.

Prijenos pratite na linku: https://www.youtube.com/user/EUBCOfficialChannel