Ante Prkačin novi Sportski direktor Saveza

Jučer je na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog boksačkog saveza odabran novi  Sportski direktor Hrvatskog boksačkog saveza. Jednoglasno je pozicija dodijeljena hrvatskom doajenu Anti Prkačinu, članu IO-a HBS-a.

Veliki boksački znalac i entuzijasta, studirao je na Fakultetu petrokemije u Sisku i Ekonomskom fakultetu u Slavonskom Brodu. Oženjen je i otac dvoje djece, živi u Slavonskom Brodu.

Na početku demokratskih promjena priključuje se Hrvatskoj demokratskoj stranci i postaje zastupnik u prvom sazivu Hrvatskog sabora, u Vijeću udruženog rada. Zastupnik je bio i u drugom sazivu Sabora, ali tad u Hrvatskoj stranci prava, ali za vrijeme mandata postaje neovisan zastupnik. 30. listopada 1999. utemeljuje stranku Nova Hrvatska, čiji je i prvi predsjednik. Kandidirao se za predsjednika RH na izborima 2000. godine. Ponovo se vraća u HSP 2011. godine.

Domovinski rat Prkačina zatječe u Slavonskom Brodu. Već po najavi srpske agresije, kao saborski zastupnik uključuje se u pripreme za obranu Hrvatske i postaje zapovjednikom antiterorističke i diverzantske postrojbe za posebne namjene. Krajem 1991., kad se priključuje HSP-u, imenovan je načelnikom Glavnog stožera HOS-a. U BiH, 1992., sudjeluje u prvim pokušajima stvaranja zajedničkog zapovjedništva Armije BiH i HVO-a te postaje član zajedničkog zapovjedništva HVO-a i Armije BiH, kao predstavnik HOS-a (HOS je tada formalno bio sastavnica Armije BiH). Nakon smrti Blaža Kraljevića (9. kolovoza 1992.), postaje Načelnik Glavnog stožera HOS-a. Sastao se s Matom Bobanom, u Grudama, 23. kolovoza 1992., gdje su potpisali sporazum kojim je HOS u BiH raspušten. Potom sudjeluje u obrani Bosanske Posavine, kao tamošnji zapovjednik HVO-a. Nakon rata je umirovljen.