Anita Žilić : Sada kada sam seniorka motivacija je još veća”

Anita Žilić oproštaj od mlađe seniorskog uzrasta te nastup na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj neće pamtiti po dobru. Naime, neposredno prije puta na natjecanje Anitu Žilić slomila jwe crijevna viroza zbog koje je i završila na infuziji.

Moj nastup na Svjetskom prvenstvu donio mi je veliko iskustvo. Samom borbom nisam zadovoljna. Iako sam zbog viroze i skidanja kila ostala bez snage, smatram da su u mom porazu presudile sitnice koje su se pojačale mučninom u trbuhu i vrtoglavicom. Meni je bitno da sam tamo otišla, došla do zaključka gdje sam griješila. Sve to, sada kada sam zdrava i bez tegoba može se popraviti i ja to kroz treninge činim.

Ušla si u svijet seniorki?

Ja očekujem da će biti svakako malo teže ali ne i nedostižno što se dobrog boksa i pobjeda tiče. Potrudit ću se s trenerom da sve to ne potraje predugo. Sada kada je izazov veći i moja je motivacija da uspijem veća.

U kategoriji?

To još trebam definirati. Do sada sam bila u 64 kg. Razmišljam i o 69 kg ali o tome ću još razgovarati s trenerom. Ako budem zdrava, meni nije problem skidati kile i ostati u 64 kg.

Kakva bi trebala biti seniorka?

Morati ću više raditi, odricati se , biti više u boksu. Pored toga morati ću poraditi na psihi prije ulaska u meč i za vrijeme same borbe. Na ringu viče neće biti cure već iskusne žene koje sigurno udaraju jače i maju puno više iskustva od mene. Sve to ipak nisu problemi koji se ne mogu umanjiti disciplinom i kvalitetnim treningom.

U tvoj život uz boks ušao je i faks?

Faks i boks bit će mi jedine dvije stvari u kojima moram biti 100%. Upisala sam Strojarstvo i brodogradnju i u dogovoru s profesorima moram biti na 60% predavanja i vježbama da mogu izaći na ispit. To je za prvu godinu. Za nastavak studiranja vidjet ćemo. Meni nije nikakav problem dignuti se prije faksa i trčati ili na kraju dana u 23 sata otiući na trening snage. Tehnika i sve ostalo što ide uz to radit ću s trenerom.

Vi u Zagrebu, on u BK Radničkom iz Slavonskog Broda?

Ja odlazim tamo i treniram ono što trener mora pratiti ili mijenjati. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati kada krene faks koji mi je kao i seniorski život potpuna nepoznanica.

Natjecanja u planu?

Htjela bih otići na sva natjecanja na kojima ovoga trenutka kao friška seniorka mogu nastupiti.