AKCIJA PODJELE PAKETA OPREME ZA SVE KLUBOVE U Slavonskom Brodu završena ovogodišnja podjela, pakete HBS-a primilo ukupno 80 klubova

Podjelom paketa sportske opreme slavonskim klubovima u Slavonskom Brodu završena je ovogodišnja akcija darivanja svih klubova, članova Hrvatskog boksačkog saveza. Komplete opreme predstavnicima klubova u Slavonskom Brodu dijelili su predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak i dopredsjednik HBS-a, general u miru Mladen Mikolčević.

Akcija darivanja klubova ove je godine sprovedena u suradnji sa županijskim savezima u gradovima Rijeci, Čakovcu, Zadru, Splitu, Zagrebu i Slavonskom Brodu.

Ukupno je darovano 80 kompleta opreme u kojima su bili rekviziti neophodni za boksačke treninge – rukavice, kacige i majice. Predsjednik HBS-a Bono Bošnjak pritom je na druženju s boksačkim dužnosnicima i trenerima uz najljepše Božićne i Novogodišnje čestitke uvijek naglasio:

“Hrvatski boksački savez brine i želi pomoći svim našim klubovima kako bi mogli imati što kvalitetnije uvjete za rad. Znamo da se svi muče s nedostatkom sredstava i uvijek ćemo pomoći koliko god možemo. Svaka pomoć klubovima je dobrodošla i zato smo nastavili prošlogodišnju akciju. Važnije od samih paketa je da se zajedno okupimo i otvoreno razgovaramo o problemima i napretku boksa. Treba nam zajedništvo i iskrena suradnja svih u hrvatskom boksu. Klubovi i rad u klubovima su najvažniji, jer tu se stvaraju sportaši i budući šampioni. Želimo i što više kvalitetnih boksačkih turnira tijekom cijele godine, memorijalnih u čast naših velikih boksačkih asova i u spomen na naše branitelje, u svim županijskim središtima kako bi naši boksači mogli napredovati. Time ćemo zajednički podizati kvalitetu i zanimanje za hrvatski boks.”

Hrvatski boksački savez planira u sljedećem periodu i svake godine imati domaćinstvo velikog međunarodnog natjecanja, a u narednoj 2022. godine HBS je uspio od Europske boksačke konfederacije EUBC-a ishoditi da Hrvatska u ožujku bude domaćin Europskog prvenstva za seniorke i seniore U-22.

Na svečanosti u Zadru potvrđen je nastavak realizacije projekta boksačkog centra na Višnjiku koji će omogućiti i pripreme nacionalnih selekcija, a u Splitu pokretanje stručne edukacije za boksačke trenere u suradnji s Kineziološkim fakultetom.

Pakete sportske opreme preuzelo je ukupno 80 klubova.

U SLAVONSKOM BRODU: BK Osijek, BK Posavina Kuna, BK Beli Manastir, BK Brod, BK Graciano, BK Radnički, BK Kutina, BK Mladost, BK Borovo i BK Nova Gradiška.

U RIJECI: BK Arena Pula, BK Pula, BK Delnice, BK Senj, BK Rovinj, BK Rijeka, BK Kvarner, BK Šampion, BK Team Predator, BK King.

U ČAKOVCU: BK Omega Box Varaždin, BK Fight Club Kovačić Varaždin, BK Thor Bartolovec, BK David Koprivnica, BK Ronin Križevci i BK Čakovec.

U ZADRU: BK Ares Zadar, BK Bandits, BK Bandog, BK Sv.Krševan, BK Sv.Donat, BK Diabolik, BK Dijagora, BK Rebel, BK Zadar, BK Knin, BK Otočac, BK Gospić.

U SPLITU: BK Grom, BK Infinitus, BK Joker, BK Klis, BK Leonid, BK Marjan, BK Pauk, BK Podstrana, BK Predator, BK Makarska, BK Sinj, BK Split, BK Sv.Duje, BK Torcida, BK Salona, BK Pit Bull, BK Jelsa, BK Gradac i BK Knockout.

U ZAGREBU: BK Arena Zagreb, BK Coloseum, ŠK Dinamo, BK Gladijator, BK Kralj Tomislav, BK Leona, BK Leonardo, BK Lokomotiva, BK Markoni, BK Metalac, BK Omega Zagreb, BK Nokaut Zagreb, BK Petar Zrinski, BK Optimist, BK Sesvete, BK Stršljen, BK Sveti Mihael, BK Titan Gym, BK Velika Gorica, BK Karlovac, BK Tigar, Zagrebački boksački klub i BK American Top Team.