AIBA POTVRDILA ODGODU ŽENSKOG SP-a Svjetsko prvenstvo za boksačice zbog pandemije odgođeno za ožujak 2022. godine

AIBA POTVRDILA ODGODU ŽENSKOG SP-a Svjetsko prvenstvo za boksačice zbog pandemije odgođeno za ožujak 2022. godine

Svjetsko prvenstvo u boksu za žene trebalo je biti održano u Istanbulu, Turska, od 6. do 19. prosinca 2021. godine, a AIBA je osigurala rekordni nagradni fond kao i za nedavno završeno Svjetsko prvenstvo za seniore (100.000 dolara za osvajače zlatnih medalja, 50.000 dolara za srebrne i po 25.000 dolara za brončane).

Svjetska boksačka federacija AIBA službeno je objavila da je SP odgođeno za sljedeću godinu zbog pandemije i pogoršanja epidemiološke situacije u Europi i svijetu.

AIBA je prije toga pisala svim članicama/nacionalnim savezima da se izjasne postoje li uvjeti za održavanje Svjetskog prvenstva za boksačice i na temelju povratnih informacija donešena je odluka kako u postojećoj situaciji ne postoje uvjeti za regularno održavanje SP-a u Turskoj.

“AIBA je naporno radila na osiguravanju uvjeta kako bi se SP za boksačice održalo u predviđenom rasporedu, no dobivene povratne informacije potvrdile su da se previše nacionalnih federacija suočava s teškim situacijama i ograničenjima unutar svojih zemalja.

Zbog toga su Upravni odbor AIBA-e i Turski nacionalni savez odlučili odgoditi Svjetsko prvenstvo za žene za ožujak 2022. godine”, objavila je Svjetska boksačka federacija.

“Svjesni smo da su nacionalne ekipe ozbiljno pripremale za Svjetsko prvenstvo i da su razočarane ovakvom odlukom. Međutim, sigurnost i dobrobit naših sportaša, dužnosnika i svih drugih sudionika nam je prioritet i stoga ne možemo riskirati da se SP održi u sadašnjoj nepovoljnoj situaciji”, poruka je predsjednika AIBA-e Umara Kremljeva.

Hrvatske boje na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu trebale su braniti naše najbolje boksačice – olimpijka Nikolina Ćaćić u bantam kategoriji do 52 kg i Sara Kos u poluvelter kategoriji do 63 kg.

Obje naše najbolje boksačice trebale bi nastupiti na pozivnom međunarodnom turniru Grand Prix Zagreb od 1. do 5. prosinca 2021. godine na kojem je predviđen nagradni fond za najbolje (1000 eura za pobjednike, 500 eura za finaliste i po 250 eura za osvajače brončanih medalja).

Najnovije vijesti

Pretraživanje