AIBA Kongres: Jedinstvo i u reformama

edited-website-group-386x217Proteklog je tjedna izaslanstvo Hrvatskog boksačkog saveza na čelu sa Predsjednikom Bonom Bošnjakom sudjelovalo u radu izvanrednog kongresa Svjetske boksačke asocijacije AIBA-e u švicarskom Montreuxu. Nakon pozitivnih tonov sa sjednice Izvršnog odbora AIBA-e, jedinstvo u organizaciji, pokazano je i na samom kongresu, na kojem su sve odluke donesene jednoglasno.

Uz prihvaćanje izmjena statuta, te tehničkih prvaila, pokazujući svoj doprinos, svi prisutni potpisali su i Povelju etičnosti, nakon izlaganja Predsjednika specijalne komisije Toma Virgetsa o nužnosti poštenja i ispravnosti kod svih AIBA-inih članova. Predsjednik AIBA-e dr. Chin Kuo-Wu istaknuo je i nužnost širenja naše organizacije te je izrazio dobrodošlicu 201 članici savezu St. Maattena u AIBA obitelj.

“AIBA je ovdje da predstavlja sve naše nacionalne saveze, kao i da ih osnažuje, da bi za Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. nastupili u najblistavijem izdanju. Iza nas je izvanredna godina, i AIBA ju završava jačia i ujedinjenija nego ikad. Nastavit ćemo provedbu reformi, koje će potvrditi integritet našeg sporta i graditi ga prema Tokiju 2020. s dalekosežnim obrazovnim programima i HeadsUp inicijativom”, rekao je predsjednik dr Ching-Kuo Wu.

– Ova skupština znak je novog vala u AIBA-i i Hrvatska kao i Hrvatski boksački savez podržavaju nove inicijative. Reforma suđenja je iznimno važna kako bi svi imali istu polaznu točku. Ujedno, planovi za budućnost su kvalitetni, i vjerujem da će mnogi naši boksači prosperirati od njih – zaključio je Predsjednik Bono Bošnjak.