Veocic u finalu Jetcheva

Gabrijel Veočić pobjedom nad Bugarinom Kiwan Ravi plasirao se u finalu mađunarodnog turnira u Sofiji Emil Jetchev memorijal a. U finalu će boksati sa Maksut Kuandyk iz Kazastana.


Hrvatski I Zagrebački  boksački savezi poslali su juniore i mlađe seniore na odličan međunarodni ispit u Bugarskoj pred europsko prvenstvo.

Gabrijel Veočić do 75kg je pobjedio domaćeg boksača Bugarina Stanove Stoil s rezultatom 5:0. Leon Majstorić do 64kg i Marko Peić do 81kg tijesno gube od predstavnika iz Alžira.Danas boksa Noa Ježek 69 kg sa Argentincem Augustin Brianom.

U Bugarskoj se u periodu od  2. do 7. travnja 2018. godine održava jaki međunarodni turnir International Youth and junior boxing tournament Emiljecev Sofia 2018.  Na turniru nastupa  160 boksača iz 17 država te s čak pet kontinenata, Tu su i reprezentativci Sjedinjenih Američkih Država, Kazakstana, Argentine, Ukrajine, Alžira i mnogih drugih. Turnir se održava u spomen na Emila Jecheva, jedne od najznačajnijih figura bugarskog boksa i sporta općenito. Ove godine, po prvi puta, Bugarska boksačka federacija proširila je pozivnicu ne samo za muške mlađe  seniorske momčadi, već i za juniorske ekipe u nadi da će neki od najmlađih boksača iz različitih zemalja svijeta imati priliku sudjelovati na turniru i dobiti priliku da se poboljša boreći se među jakom konkurencijom. Hrvatski boksački savez s ponosom može reći kako je ove godine na turnir poslao cetvoricu mladih i perspektivnih boksača iz svojih redova.Za reprezentaciju Hrvatske tako će ovoga tjedna u olimpijskim disciplinama boksati Leon Majstorić do 64kg,Noa Ježek do 69kg, Gabrijel Veočič do 75kg te Marko Peić do 81kg. Svu cetvoricu vodi trener Pero Veočič koji ističe kako će ovaj izrazito jaki turnir pokazati u kakvoj su formi dečki pred nastojećem europskom prvenstvu koje je na rasporedu 17. travnja 2018 u Italiji.

Najnovije vijesti

Pretraživanje