Čelnici Saveza u Središnjem državnom uredu za sport

Državna tajnica Janica Kostelić primila je danas delegaciju Hrvatskog boksačkog saveza – predsjednika Bonu Bošnjaka, dopredsjednika generala Mladena Mikolčevića, boksača Željka Mavrovića te glavnog tajnika Marka Marovića.

Državnoj tajnici predstavili su rezultate, uspjehe i planove Saveza, te ju upoznali s organizacijom Svjetske boksačke lige, koja starta u siječnju 2018. godine, a čiji sastavni dio postaje i Hrvatska.

„Zahvaljujući trenutačnom vodstvu Saveza cijeli sustav boksa u Hrvatskoj organiziran je na iznimno visokoj razini s čime se ne može pohvaliti jako puno država u svijetu. Ulazak u Svjetsku boksačku ligu još je jedan iskorak u ovoj cijeloj pozitivnoj priči, koja dolazi kao vrhunac svih ulaganja i svega što se posljednjih godina radi u boksu. To će biti športski i turistički događaj, koji će na izniman način promovirati boks kao šport i kao jednu plemenitu vještinu, ali ujedno i našu domovinu“, rekao je naš proslavljeni boksač Željko Mavrović prilikom posjeta.

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak otkrio je planove vezane uz organizaciju Svjetske boksačke lige, dok je državna tajnica Kostelić zaključila:

„O samom radu Hrvatskog boksačkog saveza već dovoljno govore rezultati koji naši boksači ostvaruju posljednjih godina, te mi je bilo zadovoljstvo čuti i upoznati se sa svime „iz prve ruke“. Organizacija Svjetske boksačke lige sigurno je veliki izazov i Središnji državni ured za šport uvijek daje podršku takvim projektima te ćemo u budućnosti pokušati naći i sustavno rješenje kako bi se ovakvi veliki događaji sufinancirali“.

Najnovije vijesti

Pretraživanje