OI kvalifikacije: Plantić izgubio

boks samsun olimpijske kvalifikacijeHrvatska boksačka reprezentacija i dalje čeka prvu pobjedu na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u turskom Samsunu. Nakon Erika Pijetraja, već u prvom nastupu zaustavljen je i nekoć najbolji juniorski srednjaš Europe Luka Plantić. Mladog sesvetskog boksača u 1. kolu kategorije do 75 kg jednoglasnom je odlukom bodovnih sudaca (29:28, 29:28, 29:28) pobijedio Albanac Arjon Kajoshi.

– Moj je dojam da sam u prve dvije runde bio bolji, a treću sam izgubio zbog kondicijskih slabosti. Pobijedio bih da sam u posljednjih dvadesetak sekundi treće runde napravio nekoliko serija  – rekao je Luka Plantić nakon meča u samsunškoj dvorani Mustafe Dagistanlija (inače slavnog turskog hrvača).

Luka je nakon prve dvije runde bio bodovno izjednačen sa svojim albanskim suparnikom i taman kad je trebao iskazati dodatni napor i osigurati pobjedu, on je prepustio inicijativu srčanom Kajoshiju. Sva tri bodovna suca treću su rundu dodijelila Albancu, što znači da će Plantić ostatak turnira pratiti s tribina.

– Nažalost, pokazalo se da Luka nije spreman za ovakav turnir. Ja bih borbu bodovao drukčije, no moje je mišljenje kao trenera vjerojatno subjektivno. Osim umijeća i talenta, na ovakvim natjecanjima jako je važna i volja za pobjedu, a danas je Albanac u tome bio bolji – naglasio je trener iz Lukinog BK Sesvete i nekadašnji hrvatski šampion Stipica Brekalo.

U konkurenciji su u hrvatskom taboru još ostali Matteo Komadina (do 60 kg) koji boksa danas oko 18:30 po hrvatskom vremenu s Albancem Artjomsom Ramlavsom, te Anamarija Maršić i teškaš Alen Babić, koji su na programu u ponedjeljak, odnosno utorak.

 

Najnovije vijesti

Pretraživanje