DRUGI DAN MEČEVA NA PPH ZA MLAĐE SENIORE I ŽENE U MLAĐIM DOBNIM SKUPINAMA U KUTINI (petak, 23. II. 2024.) U četvrtfinalnim borbama za medalje tri pobjede prekidima mlađih seniora Torcide i tri uvjerljive pobjede mladih Brođana

RASPORED 24.02.2024.

REZULTATI ČETVRTFINALE 23.02.2024 (1)

Drugog dana natjecanja (petak, 23. veljače 2024.) na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore i žene u mlađim dobnim skupinama u Športskom centru Kutina (22.-25. II. 2024.) održani su mečevi četvrtfinala (22 borbe mlađih seniora i jedna juniorki).

Dvadesetidva mlađa seniora i jedna juniorka (Ana Jukičić BK Brod) osigurali su medalje i borbe u subotnjim polufinalima (Športski centar Kutina) koje počinju u 13.00 sati (liječnički pregled i službeno vaganje je od 08.00 -09.00 sati u Hotelu Kutina).

U subotnjem rasporedu je ukupno 29 mečeva (20 polufinala u kategorijama mlađih seniora i 9 mečeva mladih boksačica koje i otvaraju subotnji program od 13.00 sati).

Finale borbe mlađih seniora i u ženskoj konkurenciji (ml. kadetkinje, kadetkinje, juniorke i mlađe seniorke) na rasporedu su u nedjelju, 25. veljače 2024. od 12.00 sati u ŠC Kutina.

U borbama za osigurane medalje, u dvobojima četvrtfinala, stopostotni učinak ostvarili su mladi predstavnici splitske Torcide i BK Broda – svaki s po tri pobjede.

Tri medalje za Torcidu i to vrlo uvjerljivo – sva trojica pobjedama prekidima – osigurali su mlađi seniori Maro Jović (67 kg), Ivo Milaković (71 kg) i Šime Čerina (86 kg).

Mladi Brođani također su izborili tri uvjerljive pobjede – juniorka Ana Jukičić (57 kg) prekidom, a mlađi seniori Danijel Đukić (75 kg) i Ivan Jukičić (8o kg) s jednoglasnim odlukama 5:0.

U četvrtfinalnim mečevima uvjerljivi su bili Matej Marton (60 kg) i Pino Domitran (63,5 kg), obojica iz Leone Zagreb, Mate Jukić (63,5kg, Osijek), Ivan Mikulić (63,5 kg, Čakovec), Nikola Grgić (67 kg, Nokaut ZG), Lukas Ćosić (67 kg, Ares Zadar), Ivano Skoblar (71 kg, BK Zadar), Ante Milković (75 kg, Salona), Josip Grgić (80 kg, Sesvete) i Viktor Sejdić (+92 kg, Kralj Tomislav ZG).

U žestokim, neizvjesnim borbama medalje su podijeljenim odlukama osigurali Jakov Kovačević (67 kg, Lokomotiva ZG), Luka Pavlic (71 kg, Arena ZG), Karlo Tokalić (75 kg, Ronin Križevci), Benjamin Bujić (75 kg, Pula) i Martin Prpić (80 kg, Mladost Osijek).

Svi će se u subotu, 25. veljače u ŠC Kutina od 13.00 sati boriti za ulazak u nedjeljna finala. Svi mečevi s PPH za mlađe seniore i žene u mlađim dobnim skupinama mogu se pratiti u live streamingu na youtube kanalu Croatian Boxing Federation.

ž