NIKOLINA ĆAĆIĆ PROGLAŠENA ZA NAJBOLJU BOKSAČICU MEĐUNARODNOG 1. ZAGREB BOXING QUEEN TURNIRA ZA ŽENE Zlatna i olimpijska kandidatkinja Sara Beram s tri jake pobjede u tri dana

NIKOLINA ĆAĆIĆ PROGLAŠENA ZA NAJBOLJU BOKSAČICU MEĐUNARODNOG 1. ZAGREB BOXING QUEEN TURNIRA ZA ŽENE Zlatna i olimpijska kandidatkinja Sara Beram s tri jake pobjede u tri dana

Olimpijka i brončana na nedavnom Europskom prvenstvu U-22 u Budvi NIKOLINA ĆAĆIĆ (22) izabrana je za najbolju boksačicu u jakoj konkurenciji reprezentativki iz sedam država 1. ZAGREB BOXING QUEENA koji se u odličnoj organizaciji Zagrebačkog boksačkog saveza održao u Boksačkom centru na Velesajmu.

Nikolini Ćaćić to je novi vrijedni trofej u već sad bogatoj kolekciji – bila je svjetska i europska doprvakinja u mlađim seniorkama, postala je prva hrvatska boksačica u povijesti koja je izborila nastup i pobjedu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021., doprvakinja Europe U-22 lani i ove godine brončana na Europskom prvenstvu do 22 godine.

Pobjednički pehar dodijelio joj je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza BONO BOŠNJAK.

Nikolina je u polufinalu kategorije do 57 kg svladala odličnu Rumunjku Mariju Claudiju Nechitu, a u finalu jednoglasnom odlukom u dinamičnom, borbenom meču Dankinju Michelle Eriksen.

Novi trijumf za Nikolinu Ćaćić tim važniji jer je u kratko vrijeme boksala četiri vrlo zahtjevna i teška meča (dva na EP-u u Budvi i potom dva na Zagreb Boxing Queenu) nakon što mjesecima nije mogla trenirati zbog problema s vratnim kralješcima.

Sjajno je u Zagrebu boksala i olimpijska kandidatkinja SARA BERAM (27) u kategoriji do 60 kg s tri pobjede u jakim mečevima – prvo je već u četvrtfinalu morala pobijediti bivšu svjetsku prvakinju, Poljakinju Sandru Kruk, boksačicu iz svjetskog vrha koja redovito osvaja medalje na najvećim natjecanjima.

Sara je u polufinalu bila bolja od predstavnice Srbije Klare Ribak, a u finalu je uvjerljivo pobijedila reprezentativku Švicarske Anamariju Milišić.

I Sara Beram, osvajačica brončane medalje na Europskom prvenstvu 2022. godine, imala je dugu stanku od mečeva – od ljetnih Europskih igara u Krakovu, kada je u četvrtfinalu kontroverznim odlukama ringovnog suca zaustavljena u borbi za olimpijsku vizu u Parizu.

Obje naše boksačice lov na Olimpijske igra u Parizu nastavit će na svjetskim kvalifikacijskim turnirima u 2024. godini, a i Sara i Nikolina nastupit će uskoro ponovo pred zagrebačkom publikom – na 5. Grand Prix Zagrebu od 5. do 10. prosinca 2023. godine.

U ženskim olimpijskim kategorijama Zagreb Boxing Queena pobjednice su nagrađene s novčanim nagradama – za zlato 1200 eura, a 450 eura za srebro u finalu.

U finalnim borbama ZAGREB BOXING QUEENA borile su se protiv kvalitetnijih i iskusnijih suparnica tri mlade Zagrepčanke: LUCIJA ŠČRBEC, te mlađe seniorke LAVINIJA JAIĆ i REBECCA BLAŽAN.

Naša iskusna reprezentativka LIDIJA TIŠLAR (Stršljen Samobor) do 57 kg zaustavljena je u četvrtfinalu od predstavnice Srbije Jelene Zekić.

Na odlično organiziranom ZAGREB BOXING QUEENU, u vrlo jakoj konkurenciji 50-tak boksačica iz sedam država (Engleska, Poljska, Danska, Rumunjska, Srbija, Švicarska i Hrvatska), treba naglasiti da su reprezentacije poput Poljske, Engleske, Srbije, Danske došle s respektabilnim sastavima i s boksačicama koje redovito nastupaju i osvajaju odličja na svim najvećim natjecanjima.

Organizatori vjeruju da će ZAGREB BOXING QUEEN postati tradicionalan i svake godine okupljati vrhunske europske i svjetske boksačice.

U konkurenciji mlađih seniorki za najbolju je proglašena Rumunjka Maria Amalia Nita.

Pobjednički pokal uručio joj je glavni delegat natjecanja Milovan Rađen.

Najnovije vijesti

Pretraživanje