ELIMINACIJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU U BEOGRADU Marko Milun ispao od mladog Turčina, a Filip Kolak od bugarskog Kubanca Diaza

ELIMINACIJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU U BEOGRADU Marko Milun ispao od mladog Turčina, a Filip Kolak od bugarskog Kubanca Diaza

U četvrtak, 28. listopada dvojica hrvatskih boksača ušli su u ring beogradske Štark Arene i na žalost, obojica završili nastup na Svjetskom prvenstvu.

Bolniji je poraz Marka Miluna koji se spremao i vjerovao u najviši plasman na Svjetskom prvenstvu, a naš prvak i jaki adut u superteškoj kategoriji +92 kg zaustavljen je u prvom koraku.

Milun je jednoglasnom odlukom izgubio meč 1/16 finala od opasnog mladog Turčina Berata Acara (22)!

U dramatičnom meču, nakon izjednačene prve runde (3:2 u korist Acara), u kojoj se vidjelo da Milun želi što prije nestrpljivo završiti meč, na početku druge zanemario je taktiku i jurnuo što prije slomiti Turčina. Ovaj je brzo kaznio Milunovu nestrpljivost i nepažnju na izlascima iz klinča.

Nakon desetak sekundi druge runde Milun je prvi put neoprezno naletio na široki Turčinov kroše na izlasku iz klinča i pokleknuo, a do kraja prve minute i drugi put sudac u ringu brojao je, tada i nepotrebno, Marku nakon kratke međusobne razmjene udaraca.

Naš prvak oporavio se do polovice runde, ukrotio agresivnog Acara, preuzeo kontrolu, a u finišu plasirao seriju za brojanje Acaru koji je posustao u snazi, no Milun ga nije uspio dovršiti, pa ni poništiti prednost Turčina koji je drugu rundu uvjerljivo dobio 5:0.

Treća runda iscurila je u stalnim prekidima, obojici je ponestalo snage, a Milun je morao svom silinom napasti i pokušati preokrenuti meč. Tražio je razorni završni udarac, brzao i nije uspio slomiti čvrstog Turčina, a primao je i opasne kontre i suci su jednoglasno Azara proglasili pobjednikom.

Na žalost, Milun je prerano završio nastup na Svjetskom prvenstvu, od silne želje previše je srljao i ulazio u blisku borbu u kojoj se Turčin bolje snalazio i iskoristio je Milunove slabosti koji nije koristio prednost u visini i dužini ruku.

Šteta, žalimo što se Marko prerano oprostio od SP-a, a zaslužuje sve čestitke za mušku, bespoštednu borbu i hrabrost, te kako se predano spremao i koliko je želio uspjeh u Beogradu.

Glavu gore Marko, svi znamo da ima puno veću klasu i vrijednost nego što je mogao pokazati protiv mladog Turčina! 

Naš najlakši predstavnik Filip Kolak (do 57 kg) u 1/16 finala izgubio je od sjajnog bugarskog Kubanca Javiera Ibaneza Diaza prekidom u posljednjoj minuti druge runde, a  unaprijed se znalo tko je veliki favorit u ovom meču!

Reprezentativac u pero kategoriji nije se mogao oduprijeti silovitim serijama i brzim kombinacijama odličnog Kubanca koji je svjetsku klasu  dokazao u prvoj rundi.

Na isteku runde japanski sudac u ringu prvi put je brojio Filipu, a dotad Kolak se srčano i čvrsto držao protiv Kubanca od kojeg Bugari očekuju medalju, pa i najsjajniju na SP-u!

Filipu sve čestitke za srčanost i trud koji je uložio u nastup među najboljima na svijetu!

Ponosno se i hrabro, bez kalkulacija upustio u otvorenu borbu s jakim Diazom, a iskustvo iz borbe s jednim od najkvalitetnijih boraca na svijetu u pero kategoriji svakako će mu koristiti u nastavku karijere!

Nakon uvodne četiri pobjede naših boksača, Milun i Kolak priključili su se Mamiću koji nisu prošli prvi meč na SP-u.

Najnovije vijesti

Pretraživanje